Hyr ut ditt boende under

O-Ringen i Åre

Sommaren 2021 får Åre besök av O-Ringen. För dig som har ett boende i Åredalen finns möjlighet att hyra ut det till några av de gästande orienterarna!

O-Ringen är världens största orienteringstävling och förväntas locka upp till 25 000 besökare till Åredalen. Alla dessa glada orienterare behöver någonstans att bo. Äger du en fjällstuga, villa, lägenhet, föreningslokal eller någon annan typ av boende som du själv inte kommer att använda under vecka 30 år 2021? Genom att hyra ut din bostad kan du vara med och bidra till att O-Ringen Åre 2021 blir en fantastisk folkfest med nöjda deltagare och att arrangemanget lämnar ett positivt avtryck i regionen, både ekonomiskt och genom ett ökat intresse för orientering.

Vilka objekt och områden är intressanta i Åredalen?

Ett normalår etablerar O-Ringen en egen stor camping för ca 10 000 personer där klubbgemensamt boende erbjuds. Övriga deltagare väljer att hyra privatbostäder eller bo på hotell/vandrarhem. I Åre saknas yta för etablering av en O-Ringencamping. Det innebär att behovet av att hyra stugor och lägenheter ökar markant.

Alla olika typer av boendeobjekt kan vara intressanta för O-Ringens deltagare: stugor, småhus, lägenheter, föreningslokaler, husvagn m.m. 

Deltagarna kommer att åka O-Ringens bussar till tävlingsområdena på dagarna. Därav är det attraktivt med närhet till någon av de fyra noderna för busstransport: Åre (VM8:an), Björnen, Undersåker och Duved. Läs mer om O-Ringens tävlingsområden här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur fungerar uthyrningen?

Uthyrningen sker via O-Ringens boendeförmedlingspartner Nordic Travel. Upplägget är tryggt och säkert för båda parter och Nordic Travel finns tillgängliga som support genom hela processen. Du startar härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster genom att beskriva ditt boende och skapa ett konto hos Nordic Travel. Om du redan har ett konto hos Nordic Travel eller vill göra ändringar i ett objekt som du har börjat på tidigare loggar du in härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När du lägger upp ditt boende följer du stegen i guiden. Läs mer i guiden Privatuthyrning via Nordic Travel för Evenemang som du hittar härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det tar två-tre arbetsdagar innan objektet syns i O-Ringens bokningsportal.

Du kan enkelt hantera flera olika boenden samtidigt från samma konto.

Inkluderat i serviceavgiften för uthyrning är Stugbranschens Trygghetsförsäkring, härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om den. Uthyrare av privatboenden vid tidigare O-Ringen vittnar om att de gästande orienterarna varit väldigt skötsamma och tagit väl hand om deras bostäder.

När ska jag lägga upp mitt boende för uthyrning?

Med tanke på det ökade behovet av stugor och lägenheter i Åre öppnar vi upp möjligheten att registrera och boka boende tidigare än vanligt. Vanligtvis börjar deltagarna boka boende för kommande år först under sommaren året innan. För Åre tror vi dock att bokningsfrekvensen kan öka redan från våren 2020.

För dig som vet att du vill och kan hyra ut ditt boende under vecka 30 2021 så finns därför möjlighet att redan nu lägga upp ditt boende i den bokningsportal som administreras av vår boendeförmedlingspartner Nordic Travel. Boendet blir då tillgängligt för bokning av våra deltagare på oringen.se inom några dagar (tidigast 1 mars då vi öppnar denna tjänst).

Bästa tipsen för att få ditt boende uthyrt

 • Erbjud ett rimligt hyrespris
  Ett riktmärke för uthyraren är 7 000 kr för en normal lägenhet (4-6 bäddar) och 9 000 kr/vecka för en villa/stuga. Tänk på att det till ditt pris adderas ett påslag enligt förmedlingsavtalet. Det är det priset som sedan visas på webben till hyrestagarna.
 • En bild säger mer än tusen ord och objekt med många bilder hyrs ut lättare.
 • Var flexibel med ankomstdagar och uthyrningsperiod
  De allra flesta av O-Ringens deltagare kommer anlända senast söndag den 25/7 2021 och resa hem söndag den 1/8. Många vill dock gärna vara på plats några dagar före, och ibland efter. Har du möjlighet att vara flexibel ökar det chansen att få uthyrt. Ett tips är därför att öppna upp för uthyrning av nätter hellre än hela veckor. Det ställer du in när du registrerar ditt boende.
 • Föreningslokaler och bygdegårdar är populära bland O-Ringens deltagare
  Har du ett sådant boende att hyra ut ska du välja alternativet "Lokal" när du registrerar boendet. Efterfrågan på dessa boenden är stor bland O-Ringens deltagare, både för lokaler med högre och lägre komfort. För enklare boendealternativ med madrass eller liknande på hårt underlag är rekommenderat pris 50 kr/per person och natt.
  OBS! Tänk på att du själv behöver lösa försäkringsfrågan om det handlar om boenden utan privat hemförsäkring.
 • Skriv en tydlig beskrivning om ditt objekt
  Var tydlig med vad det är du erbjuder. Det underlättar både för dig som uthyrare och för hyrestagaren. Gör tydligt klart hur många personer det finns plats för. Är du osäker, titta gärna på andra objekt som ligger ute för uthyrning.
 • Se till att prisangivelsen blir rätt
  När du lägger in priset per natt för ett boende ska du ange det totala priset per natt, inte per natt och person.

Viktigt att tänka på

Tänk på att om du bor i lägenhet (bostadsrätt eller hyresrätt) behöver du först få samtycke till att hyra ut i andra hand. Du ansöker om tillstånd för tillfällig uthyrning i din bostadsrättsförening respektive hos din hyresvärd.

Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att lägga upp ditt boende för uthyrning.

Behöver du hjälp med att registrera dig eller med att lägga upp ditt objekt på webben, kontakta oringen@nordictravel.se eller ring +46 (0)8–409 064 08.

Lycka till med din uthyrning!

Inte redo att registrera ännu? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så skickar vi ut påminnelse under 2020, du förbinder dig inte till någonting.

Klicka på bilden för större format

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision