God morgon, O-ringen! Välkommen till mest krävande etappen...

Lockar det? Avskräcker det? Oavsett vilket, bjuder O-Ringen Höga Kusten 2018 in till veckans tuffaste etapp.

En av Hägglunds sjukvårdsbandvagnar som hjälper till under O-Ringen.

Långdistans bland annat på den i nejden omtalade Visarberget väster om Backsjö, den sagolikt vackra målplatsen.

HÄGGLUNDS BANDVAGNAR

... är Öviksborna stolta över. De byggs i Gullänget och de testas skarpt inte minst i markerna nordväst om Backsjö. Klassiska BV 206 "ambulansversion" är en viktig del av O-Ringens sjukvårdsorganisation. Kanske ser ni en sådan mellan kontrollerna i dag.

VÄDRET

Ser ut att bli identiskt med gårdagen, med en temperatur på eftermiddagen om 28 grader. Tack och lov fortsatt bris.

VATTEN-VARNING INFÖR START

Många var utmattade av värmen under onsdagen. Drick mer på morgonen än ni känner att ni behöver just nu.

OBS! Sista vatten-serveringen före alla startplatser söderut kommer redan efter 700 meter. Ta gärna med egen vattenflaska till start, den kan fyllas på vid målet. I terrängen finns 14 vätskestationer.

OBS! Även långa avstånd och rejäl stigning till flera av startplatserna. Var ute i tid.

SJUKVÅRDSLÄGET

På Backsjöetappen ligger sjukvårdstältet nära målet så det är lätt att ta sig dit för den som behöver. Vi uppmanar att ni använder denna hälsocentral i första hand, istället för att uppsöka andra hälsocentraler.

Under onsdagen tog sjukvårdarna i skogen och vid målet hand om ett 90-tal orienterare. En handfull togs vidare till sjukhusets akut för omhändertagande av främst fakturer och ögonskador.

ELITDRAMER INFÖR JAKTSTARTEN...

Eliten åter i O-Ringenskogen i dag. Svenskarna ligger en aning i lä:

– I D 21 Elit har finskan (som tävlar för IFK Göteborg) Anna Närhi en minut och 27 sekunders ledning över schweiziskan Simone Niggli.

– I H 21 Elit har norrmannen Magne Daehli en minut och 41 sekunders ledning över ryssen Leonid Novikov (som tävlar för klubben Hiidenkiertäjät nordväst Helsingfors).

Kommer scenen att hinna ritas om inför den avslutande jaktstarten?

VILL NI SE NÅGOT HÄFTIGT I KVÄLL?

Kl 19,30 kör den välkända vattenskid-artistgruppen Käglorna en show vid deras klubbstuga i Svedjeholmen, i Veckefjärden. Gratis uppvisning, fika finns att köpa. Promenadavstånd från O-Ringencampingen. Adress: Kägelvägen 9, Svedjeholmen.

FAKTA OM TORSDAGSETAPPEN

Etappnamn: Hägglunds-etappen.

- Plats: Backsjö sju kilometer nordväst Örnsköldsvik (samma som onsdagen).

- Första start: Kl 08.30.

- Invigning: Kl 08,30.

- Åka dit? Ta cykeln till bussen vid Öviks hamn eller Solänget varifrån bussar går. För bilister: Satellitparkeringen intill Solängets travbana är bästa alternativet. Där finns över 3 000 P-platser. Därifrån går etappbussar till arenan.

Skyltning finns från E 4.

- Delta men inte anmäld? Inga problem! Det går att anmäla sig på plats på arenan. Man behöver inte vara medlem i någon klubb.

- Bara vara publik? Inga problem! Bara att hänga vid målet. Det kostar givetvis inget.

- Mat? Fika? Finns förstås att köpa på plats vid arenan.

- Glöm inte miniknatet. Det kan ALLA barn delta i.

- Lyssna på O-ringen-Radion! Ratta in FM 102,1 MHz. Sändningarna börjar kl 06,30 varje morgon under veckan och pågår till kl 21.

- Mountainbiketävlingen, Mtb-O: Arena Skyttis, start kl 10,00.

- PreO, precisionsorientering, håller till i Järved med start kl 13,00.

- Kl 14,00: Bagheeralabyrinten. Rusa fram och hitta ut ur labyrinten vid O-Ringentorget.

- Kl 15-21: "Ungdomshuset" Sliperiet, alldeles intill O-Ringentorget. Massor av roliga saker att göra och pyssla med i en mysig miljö. Sport & kultur.

- Kl 17,30: Underhållning från scenen på O-Ringentorget vid Fjällräven Center.

- Kl 18,00: Prisceremoni för fjärde etappen på O-Ringentorget.


 • Godmorgon O-Ringen! Välkommen till en dag knökfull med aktiviteter!

  2019-07-24 | Äventyret fortsätter. I dag kör MTBO sin tredje etapp vid Arena Vrinnevi alla ni lediga OL:are rekommenderar vi att ta er till Arenan och prova på MTBO. Det är jättekul! För alla, inte bara för de som har artros i knäna.  Idag säger SMHI att värmen kommer! Så drick ordentligt, ta med hatten ut och för er som kommer fylla Arena Lejongropen för LiU-sprinten ta på er solglasögonen! Det skyddar bara inte ögonen mot solens strålar ni kommer även se jättecoola ut på alla de faktastiska foton fotograferna brukar få till under just sprinten.
 • Prova på MTBO!

  2019-07-24 | Vill du upptäcka tjusningen i att kombinera MTB-cykling och orientering? Vill du utmana ett par kompisar i snabb kartförståelse?
  På aktivitetsdagen har du chansen att prova på mountainbikeorientering i Vrinneviskogen, i centrala Norrköping.

 • Tack Finspång!

  2019-07-23 | Etapp två är avklarad och idag var det tufft för många kanske bommade även du? Imorgon kan alla OL:are hitta alldeles egna äventyr i den flora av aktiviteter som finns i regionen. Varför inte prova på MTBO på Arena Vrinnevi där även MTBO:s tredje etapp går av stapeln imorgon. Eller testa det senaste tillskottet i OL-familjen, Indoor, i Hagaskolan. Klarar du av att hantera en karta som täcker flera våningsplan till exempel? Eller tar ni direktbussen till Kolmårdens djurpark?Oavsett vad ni väljer att göra imorgon så blir det ett nytt äventyr!
 • Har du sett Dagens film från Grosvad

  2019-07-23 | Här kan du se filmen från dagens etapp 2. Idag får vi möta framtidens landslagslöpare.
 • Ledare: Samma sport - olika utmaningar

  2019-07-23 | O-Ringens andra etapp bjöd på en lite annorlunda utmaning för elitlöparna. Längst bort i väst ligger området Stenstorp. Det var det första området i Finspång som blev karterat för orienteringslöpning, redan år 1948. Löparna tog sig an det anrika terrängområdet med varierande resultat.
 • Öppettiden för serveringstältet är ändrad!

  2019-07-23 | Serveringstältet är öppet från kl 09.00- 21.00 dagligen.Varmrättsbuffén är öppet fortsatt från kl 11.00- 20.00 alla dagar.Välkommen!
 • Hållbarhet - ett mål i sig!

  2019-07-23 | O-Ringen är ett arrangemang med hållbarhet som ett viktigt mål. Till årets O-Ringen har därför samarbetet med Returpack/Pantamera förstärkts ytterligare.
 • Publik-PM Liu-sprinten

  2019-07-23 | Publik-PM för Elitsprinten finns nu publicerat.
 • Skogssportens Gynnare Stipendieutdelning

  2019-07-23 | Kerstin Tjernlund från Skogssportens Gynnare har idag efter prisutdelningen på O-Ringenscenen delat ut två stipendier: En Silverkotte - för årets ungdomsförening och en Guldkotte - för årets insats för orienteringssporten.
 • Prisceremoni för Etapp 2

  Crash 2019-07-23 | O-Ringens andra etappvinnare är uppe på scenen och skiner trots det tråkiga vädret.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision