Elplatserna slutsålda- varför kan ni inte fixa fler?

Det är högt anmälningstryck nu och samtliga elplatser på campingen för O-Ringen Kolmården 2019 är slutsålda.

Samtliga 700 campingplatser med el som erbjuds i O-Ringenstaden på Himmelstalund är nu fullbokade. I samband med det vill vi passa på att besvara frågan:

Varför kan ni inte fixa fler elplatser?

Svaret är att det befintliga elnätet på Himmelstalundsområdet tyvärr inte går att bygga ut mer. Högspänningen klarar inte av mer förbrukning än den som är beräknad för dessa 700 platser. Under planeringen av O-Ringenstaden har vi haft en nära dialog med externa parter för att utreda elkapaciteten och gjort allt som står i vår makt för att kunna erbjuda fler än 700 elplatser eftersom vi vet att efterfrågan på sådana är stor. Men som förhållandena är på Himmelstalund så skulle det kosta miljontals kronor att bygga ut kapaciteten och en sådan investering skulle såklart inte vara ekonomiskt försvarbar för en organisation som bygger på ideella krafter. Att välja en lösning med generatorer drivna på diesel är heller inte ett aktuellt vägval för O-Ringen. Vi vill kunna stå för ett hållbart arrangemang både ur ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv.

Gemenskap är det i särklass viktigaste för O-Ringen och vi vill inget hellre än att kunna möjliggöra för klubbar att bo tillsammans på campingen. Dock så har varje O-Ringenstad olika förutsättningar att erbjuda el och så kommer det vara även kommande år. Därför gör vi varje år, efter dialog med externa parter, en bedömning av antalet möjliga elplatser och huruvida det rent praktiskt går att placera platser med och utan el bredvid varandra. Vi fortsätter göra vårt bästa för att hitta hållbara lösningar för att knäcka den nöt som gör att vi obehindrat kan placera olika kategorier av campingplatser bredvid varandra och än mer främja gemenskapen. För 2019 har vi dock de givna förutsättningarna att anpassa oss till och göra det bästa utifrån. Vi hoppas på er förståelse i denna fråga!

Vi kommer inte upprätta någon kölista för eventuella återbud av elplatser. De som vill sälja vidare sina bokade elplatser hänvisas att göra det via kanaler såsom orienterare.nu eller facebook.

Kontakta Bokningsservice 08 – 409 06 408 eller oringen@nordictravel.se för eventuella frågor om din bokning. Se bokningsvillkoren härlänk till annan webbplats. För dig som inte bokat ännu kan du säkra din campingplats utan el på oringen.se.

För att veta vilka som hittills bokat camping i vilken kategori, klicka härlänk till annan webbplats.

Varmt välkomna till O-Ringenstadens camping 2019!

 • Godmorgon O-Ringen! Välkommen till en dag knökfull med aktiviteter!

  2019-07-24 | Äventyret fortsätter. I dag kör MTBO sin tredje etapp vid Arena Vrinnevi alla ni lediga OL:are rekommenderar vi att ta er till Arenan och prova på MTBO. Det är jättekul! För alla, inte bara för de som har artros i knäna.  Idag säger SMHI att värmen kommer! Så drick ordentligt, ta med hatten ut och för er som kommer fylla Arena Lejongropen för LiU-sprinten ta på er solglasögonen! Det skyddar bara inte ögonen mot solens strålar ni kommer även se jättecoola ut på alla de faktastiska foton fotograferna brukar få till under just sprinten.
 • Prova på MTBO!

  2019-07-24 | Vill du upptäcka tjusningen i att kombinera MTB-cykling och orientering? Vill du utmana ett par kompisar i snabb kartförståelse?
  På aktivitetsdagen har du chansen att prova på mountainbikeorientering i Vrinneviskogen, i centrala Norrköping.

 • Tack Finspång!

  2019-07-23 | Etapp två är avklarad och idag var det tufft för många kanske bommade även du? Imorgon kan alla OL:are hitta alldeles egna äventyr i den flora av aktiviteter som finns i regionen. Varför inte prova på MTBO på Arena Vrinnevi där även MTBO:s tredje etapp går av stapeln imorgon. Eller testa det senaste tillskottet i OL-familjen, Indoor, i Hagaskolan. Klarar du av att hantera en karta som täcker flera våningsplan till exempel? Eller tar ni direktbussen till Kolmårdens djurpark?Oavsett vad ni väljer att göra imorgon så blir det ett nytt äventyr!
 • Har du sett Dagens film från Grosvad

  2019-07-23 | Här kan du se filmen från dagens etapp 2. Idag får vi möta framtidens landslagslöpare.
 • Ledare: Samma sport - olika utmaningar

  2019-07-23 | O-Ringens andra etapp bjöd på en lite annorlunda utmaning för elitlöparna. Längst bort i väst ligger området Stenstorp. Det var det första området i Finspång som blev karterat för orienteringslöpning, redan år 1948. Löparna tog sig an det anrika terrängområdet med varierande resultat.
 • Öppettiden för serveringstältet är ändrad!

  2019-07-23 | Serveringstältet är öppet från kl 09.00- 21.00 dagligen.Varmrättsbuffén är öppet fortsatt från kl 11.00- 20.00 alla dagar.Välkommen!
 • Hållbarhet - ett mål i sig!

  2019-07-23 | O-Ringen är ett arrangemang med hållbarhet som ett viktigt mål. Till årets O-Ringen har därför samarbetet med Returpack/Pantamera förstärkts ytterligare.
 • Publik-PM Liu-sprinten

  2019-07-23 | Publik-PM för Elitsprinten finns nu publicerat.
 • Skogssportens Gynnare Stipendieutdelning

  2019-07-23 | Kerstin Tjernlund från Skogssportens Gynnare har idag efter prisutdelningen på O-Ringenscenen delat ut två stipendier: En Silverkotte - för årets ungdomsförening och en Guldkotte - för årets insats för orienteringssporten.
 • Prisceremoni för Etapp 2

  Crash 2019-07-23 | O-Ringens andra etappvinnare är uppe på scenen och skiner trots det tråkiga vädret.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision