Upptäck ett nytt äventyr!

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr!
Ett äventyr som lockar mellan 15 000 till 20 000 löpare varje år. Med hjälp av denna guide kan du också pröva O-Ringen i Borås.

Vi förutsätter att du inte har varit på en orienteringstävling förut och nu när det är O-Ringen i Borås vill du ta dig ut på en enkel bana under en av de fem tävlingsdagarna. Här får du en punktlista att följa.

1. Välj dag

Tävlingsdagarna är söndagen 19 juli, måndag 20 juli, onsdag 22 juli, torsdag 23 juli och fredag 24 juli. Varje dag finns det något vi kallar Orienteringsskola på tävlingsplatserna - Arenorna - mellan kl. 9 och 14.

2. Hitta arena

Klicka på den arena du vill ta dig till så hittar du väganvisningar. Tips! Du som bor i Borås väljer i första hand Kransmossen- eller Borås Arena-etapperna. Cykla eller gå så slipper du betala parkeringsavgift!

19 juli Ramslätt
20 juli Givarp
22 juli Kransmossen
23 juli Kransmossen
24 juli Borås Arena

Om du tar bilen kostar det 180 kronor/dag att parkera. Du kan betala kontant eller med swish.

3. Orienteringsskola

Hitta Orienteringsskolan - leta efter skyltar vid arenan. Om det behövs frågar du dig bara fram. Du kan ha hjälp av Arena-kartorna som finns på länkarna under punkt 2. Orienteringsskolan finns alltid vid 3:an på kartskisserna.

Väl framme hos Orienteringsskolan frågar du: "Jag vill orientera - hur gör jag nu?" Och så får du hjälp med resten! Om du bara är med på Orienteringsskolan kostar det inget ytterligare. Du kan också hoppa över denna punkt och gå direkt på punkt 4. Försäljning av banor finns alldeles intill Orienteringsskolan på respektive arena.

4. Ut i skogen

Vill du ut i skogen på riktigt med en karta i handen kan du välja klassen Open hittaut.nu - du får en karta med kontroller och letar rätt på så många du vill. Denna klass erbjuds onsdag, torsdag och fredag. Det kostar allt som allt 150 kronor och då kan du ta med dig en kompis eller familjen ut. Ni delar på samma karta.

Vill du ge dig ut på en vanlig bana kostar det 230 kr för vuxna och 110 kr om du är upp till 20 år. Du behöver i detta fall också hyra en så kallad si-bricka för 60 kronor. Det är den du stämplar med vid kontrollerna.

Vad behöver du ta med dig?
Du kan betala banorna med kort och med swish, men det kan vara bra att ta med kontanter också. När väldigt många människor samlas på samma plats kan mobiltelefonerna börja gå väldigt trögt. Klädsel: ta springskor, stövlar eller något som känns bekvämt att röra sig i. Du måste dock ha hellånga byxor för att få starta. Kortärmströja går däremot bra. Ta med fika eller köp på plats - utbudet på arenorna är stort.

 

Välkommen att testa äventyret du med! Alla kan vara med i O-Ringen, nybörjare som elit, gammal som ung, ja det finns något för alla.

P.S Du vet väl om att löpning i naturen kan vara beroendeframkallande. Att ta steget från asfalten till att få njuta av naturen och orientera och dessutom få uppleva O-Ringens gemenskap kan göra att du vill delta igen D.S

Lite mer om O-Ringen för nybörjare 

  • Information om våra olika arrangemang, klasser och svårighetsgrader - klicka här
  • Broschyren O-Ringen för dummies - klicka härPDF

O-Ringens orienteringsskola

Vi har duktiga instruktörer som kan lära dig grunderna i orientering under O-Ringenveckan. Mer information hittar du på orienteringsskolesidan.

O-Ringen Open

För dig som vill ha full valfrihet, en dag eller flera dagar. Valfri banlängd, svårighetsgrad och starttid. Kan föranmälas, men anmälan kan även ske direkt på plats. Fri starttid på samtliga etapper. 

Läs mer om O-Ringen Open.

Open Hittaut.nu - nyhet 2015!

Från och med O-Ringen 2015 i Borås så kommer det finnas en Open klass för er som gillar upplägget med hittaut.nu.

Open Hittaut som blir namnet på klassen under O-Ringen bygger även den på kontroller med fyra olika svårighetsgrader. Deltagarna väljer själva vilka och hur många kontroller man vill besöka. Deltagandet sker på egna villkor och är det som räknas. I Open hittaut.nu sker ingen tidtagning, bara en maxtid begränsar deltagaren. Anmälan kan ske direkt på plats eller traditionellt via orienteringssportens anmälningssystem Eventor.

Läs om Open Hittaut

O-Ringen Challenge

Vill du testa på orientering och O-Ringen - då är O-Ringen Challenge klassen för dig! Tuff löpning och lätt orientering över 5 eller 10 km, en dag eller en hel O-Ringenvecka. Perfekt tävling i sommar för dig som redan är konditionsidrottare och söker en större utmaning! 

Läs mer om O-Ringen Challenge

Mer om hur du börjar orientera

Svenska Orienteringsförbundet har också mycket information om hur du kommer igång. Läs mer om att börja orienteralänk till annan webbplats.


Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision