Avtryck nu och i framtiden

Genesmons arkeologiska friluftsmuseum

I Örnsköldsvik finner du spår och berättelser i naturlandskapet från den tid då inlandsisen smälte och människor kom hit från nord och syd, öst och väst.

Örnsköldsvik har sedan dess varit en naturlig mötesplats. Genesmons arkeologiska friluftsmuseumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en rekonstruerad järnåldersgård. Det är tiden omkring år 100 som visas i miljö, kläder, mathållning och hantverk. Gården är byggd utifrån resultat från utgrävningar av en gård från äldre järnålder som ligger på gångavstånd från rekonstruktionsområdet. På Örnsköldsviks museum och konsthalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du ta del av den lokala historien men även samhällsdebatterade utställningar och konst.

I High Coast Art Valleylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som ligger i Nätra älvdal, bildar konsten ett kulturstråk som sträcker sig från Ulvöarna och längs med dalgången. Förutom en fantastisk konst och kultur så får du även ta del av magnifika naturupplevelser.

Om du vill läsa mer om kulturen besök webbsidan Örnsköldsviksguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision