Resa till O-Ringen i Örnsköldsvik

Örnsköldsviks resecentrum

Örnsköldsviks resecentrum ligger endast ett par hundra meter från O-ringentorget

Till O-Ringen Höga Kusten 2018 i Örnsköldsvik kommer du enkelt med både tåg och flyg.

Örnsköldsvik ligger drygt 50 mil norr om Stockholm och 40 mil söder om Luleå – men desto närmare Sveriges geografiska mittpunkt. Det är enkelt att ta sig hit. Åk bil, tåg, buss eller flyg.

Tågstationen ligger mitt i centrala Örnsköldsvik med närhet till både boenden, etapper och O-Ringentorget. Tar man bilen ligger Örnsköldsvik efter E4:an, ca 530 kilometer norr om Stockholm, mellan Sundsvall och Umeå. Vid resa med tåg eller buss kommer man till Örnsköldsviks resecentrum, mitt i O-Ringenstaden med gångavstånd till O-Ringentorget. Tåget och bussen ankommer både från norr och söder flera gånger dagligen. Örnsköldsvik Airport ligger endast ett par mil utanför Örnsköldsviks centrum.

Nordenkarta O-Ringen Höga Kusten 2018

Med bil

Det kräver ingen orienterare, eller ens en karta, för att hitta till Örnsköldsvik. Kör E4:an längs Norrlandskusten så är du snart framme. Om du kommer söderifrån så passerar du många av Norrlands kuststäder. Bocka av Gävle, Söderhamn, Hudiksvall, Sundsvall och Härnösand innan du når kuststaden du siktade in dig på från första början.

På vägen korsar du också Högakustenbron, Sveriges tredje högsta byggnadsverk. Den stora hängbron har Sveriges längsta brospann. Utsikten från bron skvallrar om att du nu kör in i Höga Kusten. Den skvallrar om att du närmar dig O-Ringen 2018. Nu har du har bara en timmes körning kvar till Örnsköldsvik.

Med tåg

Tågförbindelserna till Örnsköldsvik är goda. Med SJ:s snabbtåg från Stockholm är du framme på fem timmar och trettio minuter. Många tåg kommer in i staden varje dag. Örnsköldsviks resecentrum, som är stadens centralstation, ligger i direkt anslutning till innerstan. Härifrån går du till Stortorget på några minuter. Bara 500 meter till O‑Ringentorget och nära till många av campingplatserna. Mycket smidigare än så blir det inte.

Med buss

Bussarna kommer in på samma ställe som tågen – mitt i staden. Bussarna tar i regel något längre tid än tågen, men kostar också mindre. Ybuss trafikerar kusten, från Stockholm i söder till Umeå i norr. Bussen plockar bland annat upp passagerare på terminal 5 på Arlanda. Barn, ungdomar och studerande åker billigare. För en liten extra slant kan du lägga till om- och avbokningsskydd på din resa. Det finns alltid wi-fi ombord.

Ybuss samarbetar med Swebus som trafikerar stora delar av Sverige. På så sätt kan du boka kombinationsresor över hela Sverige med slutmålet Örnsköldsvik.

Med flyg

En timme – så lång tid tar det att flyga från Arlanda till Örnsköldsvik Airport. Du hinner knappt få av dig skorna innan du är framme. Från och med april 2018 kommer SAS att trafikera sträckan. Örnsköldsviks flygplats ligger i Gideå, tjugo minuter från staden.

På flygplatsen finns både flygtaxi och hyrbil. Flygtaxi och hyrbil bokar du i förväg innan ankomst. Från Arlanda lyfter planen fyra gånger om dagen med siktet inställt på Örnsköldsvik.

Det går också att flyga till Umeå Airport som ligger drygt en timme norrut. Från Umeå är det enkelt att ta sig de elva milen till Örnsköldsvik.
Tåg och bussar rullar hela tiden.


Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision