Aktiviteter

O-Ringen Kolmården 2019 kommer att handla om mer än orientering. Här bjuds du, dina vänner och din familj in till ett spännande semesteräventyr med roliga aktiviteter för alla åldrar, tycken och smak!

Bamse på Kolmårdens djurpark

Bamse på Kolmårdens djurpark

Upplev Kolmården

Med ca 30 minuters bilfärd från O-Ringenstaden hittar du Kolmårdens djurpark med nya Bamses Värld och världens bästa träberg- och dalbana, WildFire. I Kolmårdens djurpark möter du självklart också mängder av livfulla vilda djur från världens alla djungler, skogar, berg, savanner och hav.

Sola och bada i skärgården under O-Ringen Kolmården 2019!

Sola och bada i skärgården under O-Ringen Kolmården 2019!

Med vackra omgivningar

För den badsugne bjuder den Östgötska och Sörmländska skärgårdarna och flera mindre badsjöar på härliga bad efter tävlingarna. Ett härligt exempel är Arkösund, en av Östergötlands fina skärgårdar. Här kan du uppleva genuina skärgårdsmiljöer, orörd natur och ett levande kulturlandskap. Passa på att bada, sola, paddla kajak eller ta en tur med Skärgårdslinjen.

Den Östgötska- och Sörmländska skärgården bjuder in till vackra vyer

Den Östgötska- och Sörmländska skärgården bjuder in till vackra vyer

Vid havet ansluter också vackra Göta kanal som med dess många slussar är härligt att strosa eller cykla utmed. Följer du Göta kanal en bit in från Östersjön kommer du också till ett annat trevligt utflyktsmål i form av medeltidsstaden Söderköping, bara 15 km från Norrköping. Här kan du exempelvis slå dig ner vid kanalen och köpa glass på den populära glassrestaurangen Smultronstället.

Smultronställets Glasscafé i Söderköping

Smultronställets Glasscafé i Söderköping

Utforska det spännande Flygvapenmuseet i Linköping!

Utforska det spännande Flygvapenmuseet i Linköping!

Historiska anor finner du också på det imponerande och interaktiva Flygvapenmuseet i Linköping och vid Nyköpingshus i Nyköping. Ännu mer sevärd historia hittar du på vägen från Norrköping mot grannkommunen och tillika dubbla etappvärden Finspång, i form av ett av Sveriges äldsta glasbruk, Reijmyre Glasbruk. I Reijmyre finns också en annan historisk plats värd att besöka, nämligen Häfla Hammarsmedja, en unik industrianläggning från 1920-talet.

Väl framme i Finspång finner du en fantastisk natur med en mängd små badsjöar och härliga skogar i vilka de två första etapperna av O-Ringen Kolmården 2019 avgörs. På själva arenan för dessa etapper kan du bland annat svalka dig efter loppet genom att uppleva äventyrsbadet på Arena Grosvad.

Äventyrsbadet på Arena Grosvad

Äventyrsbadet på Arena Grosvad

Med promenad- och cykelavstånd in till stan

Strax intill O-Ringenstaden på Himmelstalund ligger Folkparken, en grönskande park med äventyrsgolf, lekpark, utomhusgym, möjlighet till frisbeegolf och grönområden. Med en kort promenad genom parken når du Norrköpings vackra Industrilandskap, ett område som lever kvar från en tid då Norrköping var en rykande textilstad. Nu för tiden inhyser de vackra industribyggnaderna allt från mysiga uteserveringar och restauranger till kreativa företag och konsert- och kongresshus. I Industrilandskapet finns även Arbetets museum och Stadsmuséet, båda med utställningar väl värda att besöka, samt Visualiseringscenter C som erbjuder spännande utställningar och domfilmer för hela familjen. Detta vackra industrilandskap utgör också huvuddelen av tävlingsområdet för Elitsprinten, som går av stapeln den 24/7 2019.

Det vackra och blomstrande industrilandskapet i hjärtat av Norrköping

Det vackra och blomstrande industrilandskapet i hjärtat av Norrköping

Upplev shopping i Norrköping!

Knäppingsborg är ett fint kvarter i närheten av Industrilandskapet, med en historia av bl.a. snustillverkning. Idag är kvarteret varsamt renoverat och en plats för shopping, delikatessbutiker, restauranger och uteserveringar. Ett stenkast därifrån ligger Drottninggatan och Gamla Stan med ännu mer shopping!

Regionskarta 2019

Regionskarta med turistmål. (Klicka för större bild)

Tävlingspartner

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision