Vanliga frågor från uthyrare

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna för dig som planerar att hyra ut ett boendeobjekt.

Varför ska jag hyra ut mitt boende under O-Ringen Kolmården 2019?

O-Ringen etablerar 18-28 juli ett stort campingområde på Himmelstalundsfälten i Norrköping. Drygt 10 000 personer beräknas bo på denna stora camping.

Den andra hälften av de ca 25 000 besökarna som beräknas önskar dock andra boendeformer. Att hyra privata boenden och föreningslokaler har under de senaste åren ökat kraftigt i popularitet.

Genom att hyra ut ett privatboende eller en lokal under O-Ringen kan du både vara med och bidra till att O-Ringen Kolmården 2019 blir en ännu större folkfest, samtidigt som du kan tjäna en slant till din egen semester eller ett tillskott i kassan till din förening eller organisation.

Var genomförs O-Ringen och under vilken period?

O-Ringen avgörs i och runt omkring Norrköping under perioden 18-28 juli 2019. Efterfrågan på boende i närområdet är förstås störst, men många söker också boende i hela regionen, exempelvis i närheten av någon av de olika tävlingsarenorna. Här kan du se var de olika tävlingarna avgörslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vart vänder jag mig om jag vill ha hjälp med att lägga upp mitt boende på webben?

Behöver du hjälp med att lägga upp ditt objekt, kontakta oringen@nordictravel.se eller ring 08–409 06 408.

Vilka sorters boende kan jag hyra ut?

Husvagnar, villor, sommarstugor, attefallshus, radhus, lägenheter, föreningslokaler - allt är av intresse!
Tänk på att om du bor i lägenhet (bostadsrätt eller hyresrätt) behöver du först få samtycke till att hyra ut i andra hand. Du ansöker om tillstånd för tillfällig uthyrning i din bostadsrättsförening respektive hos din hyresvärd.

Vilka är det som hyr privatbostäder på O-Ringen?

O-Ringens deltagare är alltifrån 5 till 95 år. Många som önskar hyra privatbostäder är familjer som ser O-Ringen som en del av sin semester.

Går det att hyra ut en större lokal, som t ex en bygdegård eller en klubbstuga?

Ja, det går utmärkt och det finns en stor efterfrågan bland O-Ringens deltagare, inte minst bland orienteringsklubbar som vill bo tillsammans under O-Ringen.

Du ska då välja alternativet "Lokal" när du registrerar boendet. Efterfrågan på sådana är stor bland O-Ringens deltagare, både för gruppboenden med högre och lägre komfort. Kom ihåg att du aldrig har något att förlora på att annonsera, var bara tydlig med vad det är du erbjuder. OBS! Tänk på att du behöver lösa försäkringsfrågan om det handlar om boenden utan privat hemförsäkring.

Är det stor chans att få en husvagn uthyrd?

Ja! O-Ringenstadens campingområden kommer troligen att ha över 2 500 platser, men långt ifrån alla har en egen husvagn. Ett utmärkt tillfälle att hyra ut!

Vad gäller kring prissättning?

Vårt rekommenderade pris för uthyraren är 150 kr per fast bädd och dygn. För lokaler är priset per bädd normalt sett lägre, men det beror förstås på standard. Tänk på att det till ditt pris adderas ett påslag enligt förmedlingsavtalet. Det är det priset som sedan visas på webben till hyrestagarna.

Vad gäller kring försäkring?

Alla privata hus, lägenheter och stugor blir automatiskt försäkrade via Stugbranschens Trygghetsförsäkring, se www.alloggio.se/forsakringlänk till annan webbplats. Om det handlar om större lokaler och andra objekt som inte täcks av privat hemförsäkring, går det fortfarande utmärkt att hyra ut, men du behöver själv ta ansvar för försäkringsfrågan.

När kan jag se att mitt boende ligger ute?

Varje boende behöver gå igenom en viss manuell hantering innan det kan publiceras. Det tar därför upp till två arbetsdagar innan det syns på webben.

Hur fungerar utbetalningen till mig?

Utbetalningen sker säkert via vår partner och du behöver inte tänka på det praktiska. Utbetalning görs onsdagar men tidigast 24 timmar efter att dina gäster checkat in. Det för att det blir en trygg betalningshantering både för dig och hyrestagaren.

Om jag eller någon jag känner vill hyra ut sitt boende, men inte har e-post och kan skapa ett konto, går det att registrera objekt ändå?

Ja, antingen kan man ta hjälp av någon man känner som kan hantera administrationen. O-Ringen kommer också i mån av tid att hjälpa till med registrering och administration av boenden för de som inte har tillgång till internet eller e-post. Ring 08–409 06 408 och se om det finns möjlighet!

Betalar jag något för annonseringen?

Det är helt gratis att annonsera och det finns inga bindningstider eller uppsägningstider.

Hur sker bokning och förmedling?

Uthyrningen sker via en partner till O-Ringen som också hjälper till med att hantera betalning samt all support.

När du får en bokning får du direkt information (e-post eller sms) om detta. Fullständig bokningsinformation, förmedlingsavtal, kontaktinformation m.m. hittar du när du är inloggad på ditt konto.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur bör jag välkomna mina gäster?

Tänk på att din bostad är ren och snygg inför din gästs ankomst. Lämna över nycklar enligt er överenskommelse samt visa gästen runt och förklara de regler som gäller.


Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision