arenaöversikt

Här är en guide som hjälper dig att välja rätt tävling för dig. Det finns tävlingar över fem och tre dagar. Du kan även välja att springa enstaka dagar.

Nytt för 2019 är att tävlingarna börjar på måndag och sista etappen på lördag. Det kommer också att vara tillåtet att dubblera OL och MTBO för samtliga förutom deltagare i Elitklass.

Anmälan, ändringar och överlåtelser kan göras t.o.m. följande stoppdatum under 2019:

  • Elittour - 19 juli kl. 12.00
  • 5-dagars – 21 juli kl. 21.00
  • 5-dagars Challengeklass - 22 juli kl. 13.00
  • 3-dagars Challengeklass – 25 juli kl. 13.00
  • Etappstart – respektive tävlingsdag kl. 13.00
  • Träningsrace – 20 juli kl. 18.00
  • Ungdomsstafett – 21 juli kl. 12.00
  • Parkering – respektive tävlingsdag kl. 13.00
  • Kartor – 27 juli kl. 10.00
  • Camping – 25 juli kl. 13.00

Elittour

För världs- och Sverigeeliten. Startfältet gallras, och delas upp i sex klasser: D18 Elit, H18 Elit, D20 Elit, H20 Elit, D21 Elit och H21 Elit.

5-dagars

Att tävla i orientering över fem dagar/etapper är hörnpelaren och ursprunget för O-Ringen. Det var så det hela började 1965 och det är så de flesta deltar än idag.

Huvud- & Kortklass
För dig som vill tävla mot de bästa i varje årskull, på en normallång (huvudklass) eller en lite kortare (kortklass) bana. Det finns 76 olika köns- och åldersindelade klasser från DH10 till DH100, samt tre nybörjarklasser för de yngre: Inskolning, U1 och U2.

Motionsklass
För dig som vill tävla på lite lättare banor, i klasser indelade efter kön och ålder. Finns tjugo olika klasser från DH21 till DH80.

Challengeklass
För dig som vill tävla fritt mot dig själv och/eller andra, obundet kön och ålder. Du väljer själv längd och svårighetsgrad från ett urval av tolv klasser.

MTBO-klass
För dig som vill tävla i mountainbike-orientering (MTBO). Finns arton olika köns- och åldersklasser från DH12 till DH70.

3-dagars

3-dagars är skapat för dig som vill uppleva allt ett O-Ringen innebär, men av olika skäl inte kan delta alla fem etapperna. En uppsättning Challengeklasser erbjuds.

Challengeklass
För dig som vill tävla fritt mot dig själv och/eller andra, obundet kön och ålder. Du väljer själv längd och svårighetsgrad från ett urval av fem klasser.

Etappstart

För dig som vill delta enstaka dagar/etapper. Du väljer önskad svårighetsgrad och längd från ett urval av 25 klasser över grenarna.

OL-klass
Välj mellan sjutton klasser av varierande längd och svårighetsgrad.

MTBO-klass
Välj mellan sex klasser av varierande längd och svårighetsgrad.

Bagheerastafetten

Klubblag (och eventuella kombinationslag) gör upp i en spännande stafett i samband med invigningen. Ungdomarnas stund i rampljuset!

Träningsrace

Kom förberedd till din riktiga start genom att delta på träningsrace. Du väljer önskad svårighetsgrad och längd från ett urval av tolv klasser; nio OL-klasser respektive tre MTBO-klasser. 


Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision