3. Vrinneviskogen

Etapp 3 MtbO - medeldistans

Terrängområde Vrinnevi har sin egen arena mitt i Vrinneviskogen i Norrköping. Skogen domineras av gammal tallskog med inslag av ek- och hassellundar och är härlig att vara i. Hit bjuds MtbO-deltagarna till sin tredje etapp.

Etapp 3 för MtbO bjuder på intensiv orientering med många vägvalsmöjjligheter!

Etapp 3 för MtbO bjuder på intensiv orientering med många vägvalsmöjjligheter!

Välkommen till Norrköpings mest populära strövområde! Vrinnevi är ett stigrikt naturreservat som även kan ge den mest rutinerade cyklisten huvudbry. Skogen domineras av gammal tallskog med inslag av ek- och hassellundar och är härlig att vara i. Hit bjuds MtbO-deltagarna till sin tredje etapp och det blir också en ypperligt bra och rolig möjlighet att prova på MtbO för orienteringslöparna, som har aktivitetsdag den dagen.

- I den här terrängen har deltagarna stora och goda möjligheter att trycka på ordentligt rent fartmässigt då det är väldigt god framkomlighet, säger banläggaren Benny Lindgren.

Vrinnevi passar ypperligt för den här typen av tävling. Det är nära till arenan, bara 4 km till O-Ringenstaden, goda förbindelser och ett område med ett stort stignät som gör att MTBO-deltagarna kommer att få en häftig utmaning. Merparten av stigarna som finns är lätta att ta sig fram på, längre från arenan är det färre stigar och mer kuperad terräng.

 

 

MtbO-kartklipp Vrinneviskogen

MtbO-kartklipp Vrinneviskogen

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision