Industrilandskapet

Etapp 3 Elittour - sprint

I hjärtat av Norrköping ligger Industrilandskapet, terrängområdet med sin egna arena där Elitsprinten kommer att avgöras.

Elitsprinten under Elittouren av O-Ringen Kolmården 2019 kommer att avgöras i det vackra och oregelbundna Industrilandskapet i hjärtat av Norrköping

Elitsprinten under Elittouren av O-Ringen Kolmården 2019 kommer att avgöras i det vackra och oregelbundna Industrilandskapet i hjärtat av Norrköping

I hjärtat av Norrköpings gamla industrier med anor från förra sekelskiftet avgörs Elitsprinten med spännande vägvalsmöjligheter. Löparna bjuds dels på tekniskt riktigt klurig orientering i osymmetrisk stadsmiljö och dels på mer snabblöpta partier i parkmiljö.

- Det här är Norrköpings kanske häftigaste och finaste område som erbjuds sprintdeltagarna. Vi kommer kunna ge dem en upplevelse som ställer krav på god kartläsningsförmåga i hög fart, säger Michael Wehlin, banläggare på Elitsprinten.

Elitlöparna kommer att sättas på prov där ett tekniskt kunnande kommer att främjas framför den fysiska kapaciteten. Stadsplaneringen i området är väldigt varierande med allt från osymmetriska kvarter och små gränder till lättare parkområden. Så mental närvaro och tempoväxlingar kommer vara av största vikt för att lyckas.

Arenan för Elitsprinten är i den så kallade Lejongropen i Folkparken i Norrköping. Lejongropen är en härligt lummig plats med naturliga läktare i form av den stora gräsgropens kanter och omringad av mäktigt stora gamla träd. Här kommer både deltagarna och publiken att få en riktigt häftig upplevelse. För barnfamiljerna som vill följa Elitsprinten finns det bland annat en stor lekplats, äventyrsgolf och glasskiosk i närheten av arenan. Till arenan är det dessutom bara en kort promenad eller cykeltur från O-Ringenstaden!

 

 

Kartklipp Elitsprinten i det vackra Industrilandskapet i hjärtat av Norrköping

Kartklipp för Elitsprinten i det vackra Industrilandskapet i hjärtat av Norrköping

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision