Industrilandskapet

Etapp 3 Elittour - LiU-sprinten

Mitt i Norrköping ligger Industrilandskapet, terrängområdet med sin egen arena där LiU - sprinten kommer att avgöras.

LiU-sprinten under Elittouren av O-Ringen Kolmården 2019 kommer att avgöras i det vackra och oregelbundna Industrilandskapet i hjärtat av Norrköping. Numera är detta också ett campus med tusentals studenter.

LiU-sprinten under Elittouren av O-Ringen Kolmården 2019 kommer att avgöras i det vackra och oregelbundna Industrilandskapet i hjärtat av Norrköping. Numera är detta också ett campus med tusentals studenter.

I hjärtat av Norrköpings gamla industrier med anor från förra sekelskiftet avgörs LiU-sprinten med spännande vägvalsmöjligheter. Löparna bjuds dels på tekniskt riktigt klurig orientering i osymmetrisk stadsmiljö och dels på mer snabblöpta partier i parkmiljö.

- Det här är Norrköpings kanske häftigaste och finaste område som erbjuds sprintdeltagarna. Vi kommer kunna ge dem en upplevelse som ställer krav på god kartläsningsförmåga i hög fart, säger Michael Wehlin, banläggare på LiU-sprinten.

Elitlöparna kommer att sättas på prov där ett tekniskt kunnande kommer att främjas framför den fysiska kapaciteten. Stadsplaneringen i området är väldigt varierande med allt från osymmetriska kvarter och små gränder till lättare parkområden. Så mental närvaro och tempoväxlingar kommer vara av största vikt för att lyckas.

Elitsprinten går genom delar av Linköpings universitetscampus (därav namnet LiU- sprinten) och avslutas i den så kallade Lejongropen i Folkparken i Norrköping. Lejongropen är en härligt lummig plats med naturliga läktare i form av den stora gräsgropens kanter och omringad av mäktigt stora gamla träd. Här kommer både deltagarna och publiken att få en riktigt häftig upplevelse. För barnfamiljerna som vill följa LiU-sprinten finns det bland annat en stor lekplats, äventyrsgolf och glasskiosk i närheten av arenan. Till arenan är det dessutom bara en kort promenad eller cykeltur från O-Ringenstaden!

Kartklipp LiU-sprinten i det vackra Industrilandskapet i hjärtat av Norrköping

Kartklipp för LiU-sprinten i det vackra Industrilandskapet i hjärtat av Norrköping

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision