Himmelstalund

Ungdomsstafetten

Mitt i O-Ringenstaden på rekreationsområdet Himmelstalund i Norrköping kommer Bagheerastafetten att avgöras i samband med invigningen av O-Ringen Kolmården 2019.

Undomsstafetten kommer att avgöras mitt i O-Ringenstaden under spektakulära former!

Undomsstafetten kommer att avgöras mitt i O-Ringenstaden under spektakulära former!

Tävlingsområdet kommer att erbjuda en varierande orienteringsutmaning med alltifrån större byggnader och gräsytor till detaljerade områden med många mindre byggnader och vrår. Så det gäller att kunna växla tempo, precis som det ska vara på en sprintstafett. Michael Wehlin är huvudansvarig banläggare för Bagheerastafetten och utlovar intensiva, spännande och roliga banor för alla.

- Vi vill också skapa en riktigt häftig inramning av Bagheerastafetten och vi hoppas kunna bjuda på en arenaupplevelse som blir något utöver det vanliga där deltagarna kommer att lyftas fram av ett fantastiskt publiktryck, hälsar Michael hemlighetsfullt.

En av årets nyheter för O-Ringen är att formatet för Bagheerastafetten görs om från och med O-Ringen Kolmården 2019. O-Ringen utvecklar och utvärderar ständigt sitt utbud och försöker anpassa detta utefter den feedback som genom ett antal enkätutvärderingar årligen görs. Detta i kombination med samhällets och idrottens övergripande utvecklingstrender.

O-Ringen står för gemenskap och ska vara inkluderande. Ungdomsstafetten har haft dess nuvarande form sedan införandet för drygt 10 år sedan. Stafetten har bestått av ett 60-tal distrikts- och nationslag med 4 personer per lag. Detta har inneburit att 7 av 8 deltagare i klasserna HD13-16 på
O-Ringen varit exkluderade från ungdomsstafetten då endast de utvalda från distriktet har fått springa. 2019 tas steget till att erbjuda ALLA ungdomar chansen att springa Bagheerastafetten, utan några begränsningar. Ett syfte är också att det ska pratas mer om O-Ringen inom klubbarna samtidigt som ungdomarna i klubben drar med varandra till O-Ringen och därmed även deras familjer.

Förändring kommer förhoppningsvis att locka en ännu större publik till Bagheerastafetten (och invigningen) då det ligger närmare om hjärtat att heja fram sin klubbs lag snarare än att heja på ett distriktslag. Självklart är kombinationslag mellan klubbar också tillåtet då inte alla klubbar har 4 st HD13-16-löpare på O-Ringen.

 

 

Kartklipp från Ungdomstafetten på Himmelstalundsområdet

Kartklipp från Ungdomstafetten på Himmelstalundsområdet

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision