Lära och prova på

Vill du prova på O-Ringen och/eller orientering har vi under veckan ett antal enklare banor för alla åldrar att välja på. Miniknat för de allra minsta, Inskolning- & U-klass för de lite äldre och Prova på-banor främst för vuxna.

Upplev O-Ringen, skog och natur - och lär dig mer om orientering. Här är entrén till orientering och vi hoppas du ska känna dig välkommen.

Är du osäker hur det fungerar kan du vända dig till orienteringsskolan ute på arenan.

Klasser inom Lära och Prova på finns tillgängliga på söndag och måndag (etapp 1-2), på onsdag och torsdag (etapp 3-4) och på etapp 5 på fredagen.

Alla klasser inom Lära och Prova på har fri starttid och du kan starta under följande tider:

  • För OL 08.30-13.30
  • För MtbO 10.00-13.00 (etapp 5 08.30-13.30)
  • För PreO 13.00-15.00

Miniknat

För de allra minsta finns på varje etapp Miniknat ute på 5-dagars OL:s arenor. Miniknat är en mycket uppskattad aktivitet av våra minsta deltagare, där de över en snitslad bana möter olika aktiviteter, kontroller och utmaningar.

Inskolning

Inskolning och U-klass är ett 5-dagars i miniformat med ny tävling varje dag. För samtliga klasser gäller fri starttid på samtliga etapper. Inskolningsklassen är enklast och här får du hjälp att hitta runt banan då det sitter ledsna och glada emojis i skogen som säger om du är på rätt väg eller inte. Det är ok att springa i par och/eller att ha med sig en vuxen som "skuggar".

U1 och U2

Inom U-klass kan du som barn och ungdom utvecklas och lära dig ännu mer om orientering. Det är ok att springa i par och/eller att ha med sig en vuxen som "skuggar".

Prova på

Vill du känna på O-Ringen och hur det är att orientera eller är du en van orienterare som vill prova en annan gren - då är Prova på något för dig. Prova på finns i samtliga tre grenar: OL, MtbO och PreO.

För OL och MTB-O erbjuds Prova på under söndag - måndag (etapp 1 och 2) och onsdag - fredag (etapp 3, 4 och 5). Pre-O erbjuds på tisdag ("aktivitetsdagen").

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision