Boende

Under O-Ringen Åre 2022 kommer du som deltagare att bo med höga fjäll alldeles inpå knuten i någon av alla de tusentals mysiga fjällstugor och lägenheter som ligger utspridda på bergen längs den vackra Åredalen.

Mellan branta fjäll och Indalsälven ligger byn Åre placerad på en av Sveriges mest natursköna platser. Detta som gör Åre så unikt är samtidigt en av de största utmaningarna när det kommer till att arrangera världens största orienteringstävling. Det finns helt enkelt inte någon platt yta för att slå upp en O-Ringen-camping i klassisk stil. Boendet kommer i stället att förläggas till allt från mysiga stugor och vackra fjällhotell till föreningslokaler, vandrarhem, lägenheter och privata campingar.

Här är några av Åres områden:

Björnen

Björnen ligger en bit upp på berget öster om Åre. Bor du här kommer du ha gångavstånd till två av O-Ringens etapper. Det finns allt från små enkla stugor och lägenheter till stora lyxiga hus ju högre upp på berget du kommer. Kanske blir du granne med Zlatan, som har hus i området? Allra högst upp ligger hotellet Copperhill med vidunderlig utsikt över Åredalen.

Åre by

I Åre by bor du mitt i smeten och med närhet både till flera riktigt bra restauranger och till O-Ringen-torget. Här finns ett stort utbud av hotell, lägenheter och mysiga butiker. Det är också inne i byn Bagherastafetten kommer att avgöras.

Tegefjäll

Mitt emellan Åre och Duved ligger det mysiga stugområdet Tegefjäll. Här finns flera vackra vandringsleder och du når enkelt och snabbt både trädgränsen och det vackra naturområdet Ullådalen. Väljer du en stuga högre upp på berget får du en fantastisk vy över Åre.

Duved

I byn Duved åtta kilometer väster om Åre bor ungefär 1500 personer och här finns också en hel del fritidsboenden. Bor du här tar du dig enkelt till de olika etapperna då en av O-Ringens sattelitparkeringar med direktbussar till tävlingsområdena kommer att finnas här. Plus också för en matbutik mitt i byn!

Undersåker

Byn Undersåker ligger ett par mil öster om Åre, mitt emellan Trillevallen och Björnen där fyra av O-Ringens etapper kommer att avgöras. Här finns också en av tävlingens två satellitparkeringar där direktbussar till tävlingsområdena avgår från.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision