Jätteintresse för O-Ringen i Sälen 2016

Intresset för nästa sommars O-Ringen i Sälen är på topp. Den 1 november i år hade 10 792 deltagare anmält sig till orienteringsevenemanget. En klar förbättring jämfört med samma tid de senaste åren.

– Det är fantastiskt roligt. Vid den här tidpunkten har vi inte haft så stora anmälningssiffror till O-Ringen sedan tävlingen gick i Sälen 2008. Då samlade evenemanget 24 375 deltagare, säger Jimmy Birklin som är generalsekreterare för tävlingen i Sälen. 

Det första anmälningsstoppet den 1 november har varit en bra indikator på hur stort den kommande O-Ringen kommer att bli. De senaste åren har O-Ringen noterat 5-7 000 deltagare vid motsvarande tid. I fjol i Borås var det 18 058 som till slut sprang tävlingen.

I år noterar O-Ringen 10 792 anmälda den 1 november. Hur många som slutligen kommer att springa sommarens orienteringsfest i Sälen kan man bara spekulera om. Prognosen pekar på att det kommer bli en ordentlig folkfest med uppemot 25 000 deltagare som får uppleva den 52:a upplagan av O-Ringen.

Noterbart är att när O-Ringen senast besökte Sälen 2008, var det den näst största O-Ringen genom tiderna efter rekordåret i Falun 1985 som hade 25 021 deltagare.

– Vi har lite utmanande sagt att det är dags att slå rekordet från Falun 1985, men fokus är framförallt att göra ett drömarrangemang för alla som kommer till O-Ringen i Sälen, säger Jimmy Birklin.

– Vi är naturligtvis väldigt glada för det stora intresset. Vi har genom vårt unika koncept med fjällorientering och boende i stugor fått ett bevis för att det finns ett jättestort intresse för att tävla i Sälenfjällen, avslutar generalsekreteraren Jimmy Birklin.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision