House of Dalarna på O-Ringen i Sälen

Under O-Ringen i Sälen sommaren 2016 kommer Dalarnas kommuner, Region Dalarna och Dalarnas näringsliv att göra en storsatsning i projektet House of Dalarna. Här kommer O-Ringens gäster att få information och inspiration om att bo, leva och verka i Dalarna.

Dalarna

O-Ringen i Sälen kommer att locka många deltagare från såväl Sverige som utlandet. Redan idag är nästan 11 000 anmälda, och målsättningen är att slå det gamla rekordet från Falun 1985 på drygt 25 000. Utöver deltagarna kommer ett antal medföljare och besökare att vistas i Sälen under arrangemanget den 23e-29e juli 2016. House of Dalarna-projektet ser samarbetet som en möjlighet att locka flera att flytta till länet.

- O-Ringen besökaren är en otroligt bra målgrupp om man som företag eller kommun behöver rekrytera arbetskraft och därigenom också få nya invånare till regionen, säger Niclas Johansson projektledare i House of Dalarna.

– Orienteraren är ofta välutbildad och är mån om sin aktiva fritid, vilket gör att Dalarna är ett attraktivt län att bosätta sig i, fortsätter Niclas.

House of Dalarnas 150 kvm stora tält kommer att ligga på O-Ringentorget på Lindvallen den 22 – 29 juli. Just nu pågår arbetet med att samla företag, organisationer och kommuner för att kunna börja utforma montern och budskapet.

- House of Dalarna genomfördes under skid-VM i Falun med ett otroligt lyckat resultat. En av framgångsfaktorerna var att vi utnyttjade det starka varumärket Dalarna och att vi samarbetade över hela regionen, säger Niclas Johansson

O-Ringen Sälen ser samarbetet med regionen som mycket positivt. De 17 föreningarna som är med i arrangemanget kommer från stora delar av länet.

- Vi har i arrangemanget verkligen satsat på ett samarbete över föreningsgränserna. Att vi nu dessutom i samarbete med House of Dalarna kan vara med och bidra till att locka flera att flytta till Dalarna ser jag som mycket positivt, berättar generalsekreterare Jimmy Birklin.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision