O-Ringen i Sälen på väg mot världsrekord

15 275 deltagare från 30 nationer. Med mer än tre månader kvar till första start är O-Ringen i Sälen på väg att slå tidernas deltagarrekord för en orienteringstävling.

- Vi ser, hör och känner att det är ett fantastiskt intresse för att komma till Dalarna och springa orientering i fjällen, säger en nöjd Jimmy Birklin som är generalsekreterare för tävlingen i Sälen.

Anmälan april

O-Ringen avgörs mellan 23 juli och 29 juli med dagsetapper vid Högfjällshotellet och vid Lindvallen i Sälen. Löparna kommer att orientera på flera av de klassiska fjällen som Köarskalsfjället, Storfjället och Sälfjället.

Förra gången O-Ringen var i Sälen, 2008, deltog över 24 000 löpare. Orienterarvärldens hittills största tävling är O-Ringen 1985 i Falun med 25 000 deltagare. Nu har dalarnas funktionärsföreningar siktet inställt på rekordet från Falun.

- Flera världsmästare är redan klara, men det som är extra roligt är att intresset för challenge-klassen är så stort. Enklare orientering men med mycket löpning och upplevelse i fjällnaturen ligger helt rätt i tiden, konstaterar Jimmy Birklin.

Läget just nu för O-Ringen i Sälen.
Anmälda deltagare: 15 275.
Största klubb: Sundsvalls OK.
Största utländska klubb: Helsingin Suunnistajat, Finland.
Största distrikt: Stockholm.
Antal föreningar: 801 svenska/354 utländska.
Antal nationer: 30.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision