Rekordträna för O-Ringen

O-Ringen i Sälen är på väg mot rekordbra tävlingar. Och nu kan du både träna för O-Ringen och vara med om att sätta världsrekord.

Onsdag 11 maj är det orienteringens dag över hela världen. Under 24 timmar ska så många som möjligt orientera på olika platser runt om i världen. Målet är att nå minst 250 000 deltagare, och därmed övertrumfa gällande rekord på 207 000 orienterare under ett dygn.

World Orienteering Day

O-Ringen i Sälen i sommar tycker det är toppenkul idé och tipsar alla föreningar att lägga in en extra Sälen-träning just onsdag 11 maj. Det är Internationella Orienteringsförbundet, IOF, som driver projektet och Göran Andersson är initiativtagare.

- Tanken med det här är att skapa en bättre samverkan mellan skola och klubb. Det kommer att bli himla kul för både barn och lärare, säger han till tidningen Skogssport.

Men Göran Andersson poängterar att alla orienterare och alla aktiviteter räknas in i rekordjakten: ungdomar, motionärer, elitlöpare, klubbträningar, motionsorienteringar och vanliga träningsorienteringar. Men dagen är onsdag 11 maj och tidsrymden är 24 timmar med tanke på världens tidszoner.

Det nuvarande officiella rekordet är från Schweiz 2003, då 207 979 ungdomar sprang orienteringsbanor på 1 381 olika platser. Målet är att nu höja den siffran till 2 000 platser i olika delar av världen och 250 000 deltagare.

Du registrerar klubben via World Orienteering Days hemsida Länk till annan webbplats.. Där hittar du även underlag för affischer, nummerlappar, diplom och många goda tips.

Håll med om att det är kittlande tanke att komma till Sälen 23-29 juli som nybliven världsrekordhållare!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision