Hur blev Sundsvalls OK klubben med flest anmälda?

Intresset för att vara med på O-Ringen Sälen är stort och det märks inte minst i Sundsvalls OK som är klubben med flest anmälda.

Sundsvalls OK största klubben på O-Ringen Sälen

 

Sundsvalls OK har 190 anmälda till sommarens drömorientering i Sälen. Det innebär att de har klart flest anmälda av alla klubbar. För att stilla vår nyfikenhet kring hur de skapat ett sådant intresse för att resa till O-Ringen Sälen intervjuade vi Magnus Jonsson som är boendefixare.

Ni är klubben med flest anmälda till O-Ringen i Sälen, hur känns det?
Det känns så klart fantastiskt roligt även om vi i ärlighetens namn inte är direkt förvånade med tanke på vilket drag vi har i klubben. Vi har otroligt många engagerade  medlemmar som tränar och tävlar flitigt vilket ger ett sug i hela klubben efter mer orientering. Idag är det mer regel än undantag att vi en vanlig måndag oavsett väder är minst 150 medlemmar från 4 - 75+ år som leker i skogen, kör intervaller, gympar eller bara är med och umgås.  

Vad har ni gjort för att få med så många till O-Ringen Sälen?
Vi var runt 200 SOK:are som deltog i Sälen senast det begav sig 2008 och förstod direkt när det blev klart med Sälen igen att det kommer bli populärt. För att få lika bra boende som vi hade 2008 började vi redan våren 2014 aktivt  gå ut med information i klubben om vad som komma skall. Vid ett första upprop var över 200 intresserade av ett gemensamt klubboende och med det gensvaret steg temperaturen i klubben ytterligare. Samtidigt, i och med att vi var så tidigt ute, har resan till där vi är idag varit lite av en berg och dalbana. Några har hoppat av, men många har tillkommit på vägen. Det har i mitt tycke varit lite av en bedrift att locka så många intresserade att binda upp sig långt innan det var klart vad kostnaden skulle bli.  

Hur många medlemmar har ni  Sundsvalls OK?
Idag är vi ca 600 medlemmar i klubben. Framgång föder som bekant framgång och det stämmer verkligen då vi idag har en jämn inströmning av nya medlemmar. Under de senaste åren har vi inte minst fått in många nya barn och ungdomar i verksamheten och flera av dem kommer in som helt nya till idrotten orientering.

Brukar det vara så många som åker på O-Ringen eller är det här över förväntningarna?
Vi är vanligtvis många i klubben som åker på O-Ringen och vi har som ett av klubbens breddmål att vi ska jobba för att vara topp-3 i antalet anmälda varje år. Om vi når det eller inte beror allt som oftast på avståndet från Sundsvall. Utan att ha kontrollerat mer ingående tror jag dock att vi inte är långt ifrån topp-3 de år vi missat målet. Med det sagt så överträffar årets deltagande med råge tidigare års, och man hör på snacket i klubben att förväntningarna på Sälen är höga. Så nu gäller det att arrangemanget levererar! 

Tror du att ni kommer hålla kvar första platsen som största klubb?
Med 282 bäddar bokade i klubbens regi och ett flertal medlemmar som fixar boendet själva, gör dagens 190 anmälda ändå att övriga klubbar får jobba för att komma ikapp och förbi. Om så sker så hänger vi inte läpp för det utan njuter av klubbgemenskapen och arrangemanget som helhet. Kan vi redan nu beställa vackert väder? 

Vad ser du själv mest fram emot med O-Ringen i sommar?
En underbar semestervecka med mycket gemenskap och bra tävlingar. Familjen är heltaggad och barnen pratar redan nu om Sälen. Med en miniknatare, en U1:a och en D11:a kommer det egna tävlandet i andra hand, men visst lockar det att ta revansch på Sälen då O-Ringen 2008 för egen del slutade i sjukvårdstältet efter etapp 5.  

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision