Jämn kamp i Axastafetten

Hela 57 lag var anmälda till årets upplaga av AXA-stafetten, som avgjordes i anslutning till invigningen av O-Ringen i Sälen. Ungdomar i åldrarna 14-16 år fick sig ett riktigt kraftprov, och blev ivrigt påhejade av den stora publiken, upp och ned för pisterna vid Lindvallen.

AXA-stefetten

På O-Ringentorget i Lindvallen startade idag tävlingarna med AXA-stafetten, distrikts- krets- eller landslag med ungdomar 14-16 år kämpade i backarna runt Experium. Klubbkompisar och föräldrar hejade fram sina favoriter, stämningen var på topp. De flesta av lagen var rena distriktlag från Sverige, men även några utländska klubblag och några internationella lag ställde upp i stafetten.

Från start bar det rakt uppför pisten i Lindvallen, innan man fick vända nedför till målet, som låg i anslutning till scenen vid O-Ringentorget. De första två sträckorna var jämna och många lag var samlade, men Dalarnas förstalag drog, till den stora publikens jubel, det längsta strået både vid första och andra växel. På tredje sträckan spräcktes fältet upp en aning och Stockholm avancerade framåt.

På sista sträckan var det länge en jämn kamp innan Kristoffer Tengroth från Stockholm 1 lade in en riktig långspurt och var först in över mållinjen. Efter målgång förklarade Kristoffer glatt att han är en bra spurtare och det var till hans fördel denna gång.

Utöver Kristoffer så ingick även Tilde Backlund, Johan Lundbäck och Kajsa Bogren i det vinnande laget. Det skiljde till slut bara några ynka sekunder till lagen bakom Stockholm 1. Tvåa kom Oslo Akershus och trea Småland 1.

I morgon fortsätter O-Ringenveckan med den första etappen av 5-Dagars på Arena Högfjällshotellet.

Axa 2

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision