Fartfest i dalafjällen

Tove Alexandersson och överraskningen Jerker Lysell har fått upp högsta fart i O-Ringens 5-dagars. På måndagens andra etapp krossade Tove och Jerker konkurrenterna efter två supersnabba lopp för andra dagen i rad.

Jerker

Dagens vinnare i H21E, Jerker Lysell. Fotograf Stefan Karlsson.

Tove Alexandersson och överraskningen Jerker Lysell har fått upp högsta fart i O-Ringens 5-dagars. På måndagens andra etapp krossade Tove och Jerker konkurrenterna efter två supersnabba lopp för andra dagen i rad.

O-Ringen i dalafjällen är på väg att bli en ovanligt fantastisk fartfest. Topplöparna ligger och sniffar på kilometertider kring 5 minuter i den kuperade fjällterrängen.

- Jag vet inte vad som hänt, men alla mina lopp i år har varit väldigt bra, säger sprintspecialisten Jerker Lysell i ett försök att analysera framgångarna.

Jerker följde upp söndagens andra plats med etappseger på över en minut före Magne Dähli, Norge, och den franske storfavoriten Thierry Gueorgiou. Det var framför allt en långsträcka på den 13.5 kilometer långa banan med 18 kontroller som kom att avgöra dramatiken. Flera elitlöpare valde till och med ett vägval utanför kartan för att undvika de brantaste backarna.

Damtävlingen är förmodligen punkterad redan efter två dagar. Snabblöparen Tove Alexandersson har nu en totalledning på nästan tio minuter.

- Jag gillar verkligen det här. Det var klurigt i början men snabblöpt på slutet. Men det gäller att hitta kontrollerna i fortsättningen också.

I damklassen är Tove 9.49 före Anne Margrethe Hausken Nordberg, Norge. Trea totalt är landsmannen Heidi Östlid Bagstevold 11.58 efter. I herrtävlingen toppar Thierry Gueorgiou, Frankrike, tre sekunder före Jerker Lysell. Trea är norrmannen Magne Dähli 1.36 bakom.

På tisdag kväll väntar en sprint vid Lindvallen, sprint som är Jerker Lysells specialdistans och VM-uppgift.

Generalsekreteraren Jimmy Birklin kunde återigen summera en solig och härlig dag för de 20 000 orienterarna i Sälenfjällen.

- Vilken propaganda för sporten. Kul att vi kan bjuda på detta!

Här finns samtliga resultat från O-Ringen 5-Dagarslänk till annan webbplats

Damer etapp 2
herrar etapp 2

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision