Jämnt i juniorelitklasserna

Nu när det har gått tre etapper och det är vilodag imorgon onsdag så är det dags att redovisa ställningen i de fyra elitjuniorklasserna efter tisdagens blöta medeldistans vid Högfjällshotellet.

Tilda

Tilda Johansson, OK Orion. Foto: Lars Rönnols

Blött och lite dimmigt. Så kan man sammanfatta tisdagens medeldistans. Då det är sprint på tisdagskvällen för HD21 Elit så ger vi fullt fokus åt juniorelitklasserna denna dag, innan ”halvtidsvilan” i O-Ringen.

Tilda har vunnit två av tre
Tilda Johansson, OK Orion. Så heter ledaren i klassen D20 Elit. Tilda, som vann den första etappen under söndagen, slog till och vann även den tredje etappen under tisdagen. Efter att ha lett med ynka två sekunder sammanlagt efter måndagen, så har hon nu dragit ifrån tvåan Johanna Öberg, OK Linné med drygt tre minuter i totalen, inför torsdagens prövning i Lindvallen. Trea sammanlagt är Paula Gross från Schweiz, som tävlar för Helsingin Sunnistajat och som vann måndagens etapp. Hon är nästan nio minuter bakom ledande Tilda.

”Finnkampskänsla” i äldsta herrjuniorklassen
I H20 Elit har vi främst en kamp mellan Simon Hector, Snättringe SK och Olli Ojanaho från Ounasvaaran Hiihtoseura i Finland. Simon vann den första etappen och Olli den andra. Medeldistansen på tisdagen vanns av Ollis landsman, Ollipekka Heikkilä från Lynx. I totalen leder Olli med endast 18 sekunder före Simon inför de avslutande två etapperna. Trean sammanlagt, Oskar Leinonen från OK Kolmården är drygt sju minuter bakom toppduon. Noterbart i denna klass är att Orhan Kutly från Turkiet tog en meriterande tredjeplats på tisdagen. Medeldistans är lite utav Orhans specialitet och han är den enda turkiska löparen genom tiderna som kvalificerat sig och sprungit en final i VM.
- Orhan har berättat för mig att senast 2022 så ska han vinna VM i medeldistans. Det är ett långsiktigt mål som han har satt upp. Det är häftigt! Berättar den tidigare förbundskaptenen och numera ansvariga för O-Ringen Academy, Göran Andersson.

Finsk-norsk kamp i D18 Elit
Veera Klemettinen. Så heter ledaren inför de två avslutande etapperna i klassen D18 Elit. Veera har varit topp-3 på alla etapper som sprungit hittills. Efter sig i totalställningen har hon två jagande norskor, Synne Strand från Asker SK och Anine Lome från Hamar OK, klubben som finns precis på andra sidan gränsen om man följer RV66. Synne är två och en halv minut bakom och Anine har dryga fem minuter upp till den ledande finländskan.

isac

Isac von Krusenstierna, OK Kåre, Foto: Lars Rönnols

Isac håller i formen från JVM
Precis som Tilda Johansson tidigare så har vi även i H18-klassen en vinnare på både söndagen och tisdagens etapper och även sammanlagt. Isac von Krusenstierna heter han och tävlar för OK Kåre. Isac, som tidigare under sommaren tog två individuella bronsmedaljer vid JVM och dessutom bärgade silvret i stafetten har en liten ledning före skolkompisen från OLGY I Sandviken, Simon Imark, Tullinge SK. 43 sekunder skiljer mellan dessa juniorherrar. Trea i klassen är en annan skolkamrat, nämligen Jesper Svensk, Stora Tuna IK. Jesper är nästan 3 minuter efter Isac.

Det är fortfarande relativt öppet i alla dessa klasser. På torsdag rullar O-Ringen vidare för elitjuniorerna och alla andra med en tuff långdistans vid Lindvallen.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision