O-Ringen blir Världscup 2018

Idag har O-Ringen och IOF (International Orienteering Federation) tillkännagett att göra O-Ringen till en permanent del av IOF:s kommande världscup. Överenskommelsen gäller för O-Ringen Höga Kusten 2018 och innehåller ett letter of intent att göra O-Ringen till en stående del av den nya världscup som IOF just nu skapar.

Tove Sprint Sälen 

Att göra O-Ringen till en stående del i IOF:s Världscup passar O-Ringens långsiktiga utvecklingsplaner väl. Tillsammans med IOF kan O-Ringen lyfta världscupen till en riktigt spännande och högkvalitativ tävling. Möjligheterna för deltagare och publik att följa tävlingarna på plats kommer att utvecklas och likaså rapportering i media.

- Många världslöpare uppskattar och återkommer år efter år till O-Ringen och vi vill även i framtiden kunna erbjuda dem en tävling på högsta nivå med hela världseliten på plats, säger Henrik Boström, VD O-Ringen AB. Tillsammans med IOF kommer vi att skapa en upplevelse i världsklass för både löparna och den stora publik som redan finns på O-Ringen, världens största orienteringsäventyr.

- IOF arbetar för att världscupen skall stärkas, säger Tom Hollowell, VD IOF. Genom att skapa ett kommersiellt konsortium för världscupen är målet att uppnå en jämn hög kvalité i arrangemangen, och göra världscupen mer attraktiv för löpare, media och den globala orienteringspubliken. Vi är mycket nöjda med att O-Ringen vill vara med på resan. O-Ringen är ju en av världens absolut starkaste orienteringsevenemang och är en naturlig partner för oss i arbetet med världscupen.

Världscupen 2018 kommer att bestå av tre faser där den första kommer gå i samband med EOC i Schweiz 5-13 maj 2018. Den andra rundan går under O-Ringen Höga Kusten 21-27 juli 2018 och sista delen går i Østfold, Norge preliminärt i slutet av september 2018, som ett för-VM inför VM som går där 2019.

Om: Internationella Orienteringsförbundet (IOF) är det styrande organ för orienteringsidrotten globalt. IOF utvecklar och förvaltar fyra orienteringsdisipliner: Orienteringslöpning, Mountainbikeorientering, Skidorientering och Precisionsorientering. www.orienteering.org

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision