Final i feststämning

Så var festen plötsligt över! För festligt blev det veckan igenom och som grädde på moset den dramatiska jaktstarten i dag. Det var en fröjd att stå vid målfållan och se alla olika reaktioner från deltagarna. Salig lycka ena stunden, förbytt till gråt och ilska i nästa.
Jag led med dem som startat först, men blev förbisprungna strax före eller rent av på upploppet.

östberg

Mattias Östberg, Stora-Tuna IK, vann klasen H 13 i suverän stil.

O-Ringens sista dag bjöd verkligen på känslor och dramatik! Men också tid för reflektion över veckan som gått. Sälenfjällen har åter visat vilken tillgång regionen är när det gäller arrangemang av det jätteformat som O-Ringen utvecklats till. 20 000 tävlande har gjort cirka 100 000 starter, drygt tusen funktionärer från 17 orienteringsklubbar har sett till att arrangemanget fungerat bra, till och med väldigt bra!

Med sina cirka 60 000 bäddar i stugor och hotellanläggningar har Sälenfjällen en enastående kapacitet. Infrastrukturen är anpassad för att klara en besöksnäring i utveckling och även om det dröjer innan Sälen får arrangera O-Ringen en tredje gång, är jag övertygad om att det redan nu smids planer för alternativa storarrangemang till regionen. Malung-Sälens kommun är bara att gratulera!

Med all respekt för de tävlande, men O-Ringens verkliga hjältar är alla de kvinnor och män som offrat så mycket tid och kraft för sina klubbar som nu får tillgodoräkna sig den ersättning som arrangören betalar. Det blir välkomna pengar till klubbkassan.

Många företag och organisationer har insett O-Ringens dragningskraft. Det är ingen tillfällighet att de vill synas tillsammans med orienteringens folk. Visit Dalarna har haft en stor och välbemannad paviljong under veckan. Det är bra eftersom Dalarna behöver utveckla turistnäringen.

Besöksnäringen är redan en viktig faktor, men kan bli ännu starkare. O-Ringen-veckan med alla tävlingsdeltagare, medföljande och andra besökare har varit en närmast oslagbar plats för att knyta nya kontakter.

Foto

O-Ringen-veckan är som gjord för kontakter på olika plan.

CHRISTER GRUHS, O-Ringenveckans kåsör

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision