Så gick det i juniorelitklasserna

Under fredagen så gick O-Ringen i mål i Lindvallen. Här kommer en sammanfattning från juniorelitklasserna.

Johanna Öberg

Johanna Öberg, OK Linné

Inget fjäll, men ändå en riktig utmaning. Det var vad som väntade orienterarna på den sista etappen av O-Ringen. Nu fick man ställa om sitt fokus för lite mer traditionell skogsorientering. Samma tävlingsområde som sista etappen 2008 användes. Ett tufft område med en hel del sankmarker och grönområden, sådant som man varit relativt befriad ifrån tidigare i veckan.

OK Linné-seger i D20 Elit
Det var aldrig riktigt spännande i klassen D20 Elit. Johanna Öberg gjorde ett stabilt lopp på jakstarten och kunde hålla undan för konkurrenterna bakom.
– Jag har väl egentligen sprungit bra hela veckan. Har väl haft någon mindre bra dag, men inga riktiga svackor, berättar Johanna efter målgång.

Hon var till synes den lerigaste segraren som kommit i mål i elitklasserna.
– Jag trampade ner i ett riktigt kärr här i slutet, säger Johanna med lite lera kvar i ansiktet.

På frågan hur hon skulle fira så blev svaret lite blygsamt;
– Vi behöver åka hem ikväll, så det blir inget speciellt firande, säger Johanna.

Tvåa slutade Tilda Johansson, OK Orion, som ledde klassen tidigare i veckan. Trea kom Anine Ahlsand, Nydalens SK efter att ha vunnit en spurtstrid mot sin landsmaninna Ingeborg Eide, Byåsen IL.

Simon

Simon Hector, Snättringe SK

Simon drog ifrån ytterligare
Simon Hector, Snättringe SK fick defilera i mål i klassen H20 Elit. Simon gick ut med ett försprång på dryga fem minuter. Men när löparna bakom bommade en hel del så sprang Simon stabilt.
– Jag är inte helt nöjd med veckan ändå. Det har varit en hel del upp och ner under tävlingarna. Klart det är skönt att man lyckas vinna, det har varit stabilt, men jag kan bättre, säger Simon direkt efter målgång.

Tvåa totalt kom Audun Heimdal från Konnerud IL i Norge och trea Eero Heinonen från MS Parma. Tvåan inför dagen och torsdagens etappsegrare, Jonas Gustafsson, OK Kåre, gick ut bara fem minuter efter men han hade inte en av sina bättre dagar i skogen och gick till slut i mål som sjua, dryga 20 minuter efter. Simon Hector tog därmed sin åttonde (!) totalseger i O-Ringens ungdomsklasser och har dessutom ett år kvar i klassen H20 Elit.

D18E

Veera Klemettinen, Suunta Jyväskylä

Finskt i topp i D18 Elit
Veera Klemettinen, som tävlar för finska klubben Suunta Jyväskylä. Det är segrarinnan i D18 Elit. Veera som har sprungit stabilt hela veckan lyckades hålla undan för den norska duon Synne Strand, Asker SK och Anine Lome, Hamar OK. Segermarginalen blev till slut över fem minuter till norskorna. 

Isac

Isac von Krusenstierna, OK Kåre

Isac höll undan
I klassen H18 Elit så gick Isac von Krusenstierna ut med en ledning på tre minuter. Han förvaltade ledningen väl.
– Jag bommade väl egentligen bara 30-40 sekunder på en kontroll. Det var lite diffust just där. Jag kände mig stark hela vägen idag och det känns skönt att jag lyckades hålla undan, berättar Isac strax efter målgång.

Isac vann till slut med fem minuters marginal, före Simon Imark från Tullinge. Trea slutade Jesper Svensk, Stora Tuna, som tappade andraplatsen efter en lite tyngre dag i skogen. Snabbast på sista etappen var Kasper Fosser, Heming Orientering, slutade fyra totalt.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision