Världsklass på finalen i O-Ringen

Thierry och Tove. Det räcker. Thierry Gueorgiou och Tove Alexandersson är världens bästa orienterare och det blev en härlig färd i triumf när O-Ringens 5-dagars gick i mål i Sälen.

- Jag har haft en fantastisk vecka här i Dalarna och att vinna O-Ringen är något jag verkligen gillar, säger Tove Alexandersson som hyllades av tusentals vid slutmålet i Lindvallen.

Tove mål

O-Ringens 5-dagars i Dalarna fick en härlig final i skogsmarkerna söder om kalfjällen i Sälen. Tufft, tungt, tekniskt krävande och orienteringslöpning i världsklass. Thierry och Tove passade samtidigt på att skicka en signal till konkurrenterna inför VM i augusti.

Tove Alexandersson är i superform och vann alla fem etapper. En prestation som bara landslagskompisen Helena Jansson klarat tidigare i tävlingens dryga 50-åriga historia.

Tove krossade Norges stora stjärna Anne M Hausken Nordberg och ryska världsmästaren Svetlana Mironova. Segermarginalen blev till slut hela 16 minuter.

Thierry Gueorgiou, har haft kattens lek med råttan under veckan i dalafjällen. Nu tog den populära fransmannen sin tredje totalseger i O-Ringen. Seger första etappen, lite svagare mellandagar, kross fjärde etappen och triumffärd femte och sista etappen. Tvåa var den friska fläkten Jerker Lysell och trea Norges Magne Dähli.

- Veckan har varit mycket trevlig och jag gillar verkligen att springa här i Dalarna, säger Thierry Gueorgiou som nu ställer in siktet på VM.

Generalsekreteraren Jimmy Birklin kan summera en härlig vecka i dalafjällen:

- De 17 dalaklubbarna och de 1 100 funktionärerna har svarat för en fantastisk insats. Och vilken propaganda för sporten och Dalarna.

Här finns samtliga resultat från O-Ringen 5-Dagarslänk till annan webbplats

thierry

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision