Motion och Challenge banor finns 2017 inom Eget upplägg

Under O‑Ringen Värmland 2017 introducerar vi ett nytt upplägg för motionärsklasser för att bättre kunna erbjuda deltagare tävlingar i nivå med deras önskemål.

Klubbflaggor grupp av deltagare

Vi får varje år in önskemål om kortare, längre, lättare och svårare banor, något som har varit svårt att uppnå inom dagens ramverk för klasser säger Thomas Westfeldt, marknadschef på O‑Ringen.

Det kommer ofta in önskemål om att kunna tävla mot varandra inom familjen, mellan kompisar eller bland kollegor som är svårt att göra med dagens klasser som är strukturerade efter ålder och kön.

Att kunna öppna upp för sådana interna tävlingar och kamper är väldigt attraktivt medan vi fortsätter hålla den höga kvalitet på banor som man förväntar sig av O‑Ringen.

Motions och Challengeklasser har flyttats in under benämningen Eget upplägg. Alla skall ha möjligheten att tävla på banor som man är van vid både vad gäller distans och svårighet. Här hittar du en tabell som hjälper dig välja rätt bana i det nya upplägget.

Med introduktionen av Eget upplägg så kommer det vara lätt att ta fram resultat utefter de parametrar som man önskar. Vare sig det är att ta fram hur bra du ligger till bland alla födda 1985 eller den interna kampen bland familjen.

Samtidigt så innebär detta att de traditionella tävlingsklasserna och kortklasserna kommer leva vidare och leverera tävlingar av hög kvalitet för de som vill mäta sig bland de bästa i sin ålder.

För de som vill krydda till det lite extra kan man välja att växla banor under veckan och fortfarande få fram en resultatlista för er som valt att springa den kombinationen av banor. Perfekt för kompisgänget eller familjen som vill testa på hur väl ni presterar under olika tävlingsförhållanden.

Detta öppnar även möjligheten att själva komponera ihop en jaktstart för att få till en spännande avslutning på en härlig vecka av orientering.

Välkomna att prova på de nya upplägget på O‑Ringen 2017, vare sig det är 3, 4 eller 5 etapper så hoppas vi att du blir nöjd med din vecka på O‑Ringen!

Lämna gärna feedback!

Vi vill hitta bra upplägg som passar deltagares olika önskemål och du är välkommen att maila synpunkter och idéer till utveckling@oringen.se. Försök gärna beskriva vad som gör en tävlingsform bra så vi kan förstå vilka delar som är viktiga.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision