Hausken kommer till O-Ringen Värmland 2017 som går endast 14 mil från Oslo

Det blir O-Ringen i Värmland och Arvika för norska Anne Margrethe Hausken - 41 år från Nydalens SK! Trefaldigt världsmästare, åtta ytterligare VM-medaljer och totalvinnare i O-Ringen både 2008 och 2015. Hon kommer för att kämpa långt fram i täten och hoppas på en stabil vecka i Värmland.

Uppladdningen inför O-Ringen blir VM i Estland, eventuellt ska hon också delta i Morokulien 2-dagars några dagar innan. Eller så ska hon bara träna på hyttan och hemmavid mellan VM och O-Ringen. Hon tror att terrängen runt värmländska Arvika kommer att passa henne bra då den påminner om den norska terräng hon är van vid.

Hennes bästa minne från O-Ringen är de två totalsegrarna som förstås var stora upplevelser. Men hon lyfter också fram sitt första O-Ringen i Skåne 1995. Hon och Elisabeth Holmboe Eggen deltog då i O-Ringen Clinics, numera Academy. Det var så imponerande hur stort, välorganiserat och kul O-Ringen var. Det gav henne både kunskap och erfarenhet och inte minst många nya vänner från andra länder. Sämsta upplevelsen var på O-Ringen 2012 då hon blev diskvalificerad på första etappen. Hon var då för snabb och stämplingen blev inte registrerad. Men Anne Margrethe är inte en person som låter sig nedslås av varken skador eller annan motgång.

Hon hoppas kunna ha glädje av orienteringen under många år framöver och även bidra till att andra får det. Anne Margrete är en förebild för många orienterare. Hennes viktigaste egna förebild har varit norskan Hanne Staff. ”Det var både kul och lärorikt att få uppleva så mycket tillsammans med henne de åren vi sprang för samma klubb, Bækkelagets SK.”

När hon inte orienterar så är hon tillsammans med familjen – mannen Anders Nordberg och deras två barn som är 3 och 6 år, Sigrid och Tarjei. Även Anders är en framgångsrik orienterare med fem VM-medaljer och seger i O-Ringen 2007. Till yrket är Ann Margrete utbildad farmacevt och har Ph.D inom medicin.

/ Åke Dahl och Katarina Lundin

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision