Audun Heimdal från Konnerud IL vinner etapp 3 i H20E

Nyss hemkommen från ett framgångsrikt Junior-VM i Finland vinner Audun Heimdal långdistansen i H20E, etapp 3 i Boda. Efter dagens tävlig ligger han etta i sammandraget och hoppas på en totalseger i O-Ringen.

Audun Heimdal

Audun Heimdal från Konnerud IL vinner dagens etapp i H20E 1,42 minuter före tvåan Akseli Ruohola från MS Parma. “Det gick väldigt bra. Jag sprang på för fullt, hade koll hela vägen och bommade bara 30 sekunder”, berättar Audun som var slutade som tvåa i medeldistans i Junior-VM och var med i laget som segrade i stafetten. Och terrrängen liknade den iNorge. “Ja, det kändes som i Norge, det var hygglig terräng, ganske mycket upp och ner. Men det var inte så varmt idag som i söndags då det var betydligt tyngre.”

Audun gillade banan: “Fin, men det var svårt att finna bra vägval på de längre sträcken. Jag värderade att gå runt på väg men gick rätt på istället.” På frågan om resten av veckan säger Audun “Jag ligger bra till och har som mål att vinna i år då det är mitt sista år som junior. Idag hoppas jag på en etappseger. “ Audun leder nu klassen 2,12 minuter före tvåan Isac von Krusenstierna från OK Kåre.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision