Högt tryck och god stämning på Deltagarservice

Funktionärer Värmland

Hos Deltagarserive på arenorna är det ofta högt tryck. Här finns funktionärer till hands för att hjälpa till med det mesta. Allt från borttappade stämplingsbrickor till biljettköp.

Ute på arenorna bemannar 6-10 funktionärer dagligen Deltagarservice. Här är det ofta högtryck. Till Deltagarservice kan man vända sig om man till exempel glömt sin nummerlapp, tappat eller glömt sin SI-pinne och behöver hyra en pinne för dagens etapp. Här kan man även byta klass, både till en lättare eller svårare, om man känner att man inte hamnat rätt.

- Till första etappen hade några nummerlappar fått felaktiga starttider, så det var en uppgift vi fanns till för att lösa så man kunde få en ny nummerlapp utskriven, berättar Lisa Annersand, ansvarig för Deltagarservice ute på arenorna.

Hos Deltagarserivce kan man köpa starter till Miniknat och Eget upplägg, men även biljetter till barnpassning och parkering.

Många vänder sig också till Deltagarservice med upphittade saker.

- Vi har lite av en “lost-and-found-funktion”. Här kan man både lämna in och få hjälp att få tillbaka borttappade tillhörigheter som till exempel kompasser och SI-pinnar, säger Lisa.

- Vi har också möjlighet att söka på SI-pinnens nummer för att finna dess ägare. Och i och med det nya bokningssystemet kan vi även se vilket telefonnummer som är kopplat till bokningen, berättar Lisa. Det här är även användbart för att kontrollera så att ingen är kvar i skogen.

Trots att de ärenden till Deltagarservice kanske kännas som problem är stämningen i tältet verkligen bra. Det är här lösningen finns, och Lisa vill verkligen lyfta alla duktiga funktionärer som finns till hands för att hjälpa våra tävlanden.

- Det är helt fantastiskt att så många ställer upp som funktionärer. I Värmland finns bara 200-300 aktivt tävlande orienterare, och här nu under O-Ringen har vi 1300-1400 funktionärer, avslutar Lisa Annersand. Det visar verkligen vilket engagemang som finns!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision