En generalsekreterares tankar när tävlingsdelen är avslutad

Christina Gabrielsson

Generalsekreterare Christina Gabrielsson i samspråk med Tony Gullqvist, prehospial sjukvårdsledare. Till vänser Pia Winsten som ingått i sjukvårdens planeringsteam.

Inte riktigt än men snart kan O-ringens generalsekreterare Christina Gabrielsson koppla av.

O-ringen.se ringer Christina på fredag kväll och hon är på väg ut på stan.

- Vi är ett antal vuxna som kommer att finnas på stan, nära när ungdomarna är på kalas. I morgon har vi ett avslutande möte, sen blir det tre veckors semester.

Fem frågor till O-ringens generalsekreterare.

Hur är känslan så här på fredagskvällen, när O-ringens tävlingsdel är avslutad?

- Känslan är på topp, vi har fått så mycket positiv respons på våra tävlingar och även om O-ringen erbjuder ett brett arrangemang är tävlingarna kärnan i verksamheten. Vi har lyckats med ambitionen att erbjuda vilda sköna Värmland. Det har funnits utmaningar på alla nivåer och det har varit en utslagsgivande terräng.

- Jag är också nöjd med O-ringenstaden och det som har erbjudits där, exempelvis har ungdomstältet varit populärt.

Är det något du skulle vilja ha gjort annorlunda?

- Mobiltelefonin och internetuppkopplingen. Det har varit svårt att leverera resultat på tävlingarna. Det finns dessutom numera höga förväntningar att kunna dela sina upplevelser på sociala medier och det har varit svårt. Även om vi har varit i områden som det normalt inte bor så många människor så skulle vi troligen kunna ha gjort bättre.

Något du vill skicka med till nästa generalsekreterare?

- Det är viktigt att finna glöden. O-ringen är ett stort arrangemang där många måste bidra. Man måste finna sin egen särart och en variation som är tilltalande.

Kommer du att delta nästa år när O-ringen flyttar till Höga Kusten?

- Ja, jag kommer att åka till Höga Kusten och jag kommer att springa.

Har du hunnit få någon respons, har O-ringen satt några spår i Arvika med omnejd?

- Jag har hört att det har märkts i stan att O-ringen har varit här, exempelvis att cafélivet har blomstrat men jag vet ännu inte om det har påverkat exempelvis handeln. Sprintdagen i stan var lyckad.

Christina Gabrielsson är uppväxt i Årjäng. Hon har studerat och jobbat på några olika platser i Sverige för att så småningom komma tillbaka till västra Värmland och bosätta sig i Arvika. Orienteringen finns med sedan ungdomen och hon har deltagit på O-ringen tolv gånger.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision