Överlägsen seger för Linnéa Golsäter i D20E

Linnéa Golsäter från Eksjö SOK vinner O-Ringen i klassen D20E, drygt 15 minuter före tvåan, norskan Marie Olaussen från Fredrikstad SK. Trea blir Veera Klemettinen från finska Suunta Jyväskylä, som är nästan 27 minuter efter Linnéa.

Linnéa Golsäter från Eksjö SOK vinner överlägset årets upplaga av O-Ringen. På sista etappen gick hon ut hela tolv minuter före Marie Olaussen från Fredrikstad SK: "Det var svårt att gå ut så långt före idag, jag blev lite passiv i början. Men jag försökte gå så säkert som möjligt och göra några extra kartstopp. Det var verkligen härligt ute i skogen idag!", berättar Linnéa som har haft ledningen hela veckan bortsett från söndagens inledande etapp då hon var knappa 10 sekunder efter Marie.

"Terrängen var fin och passade mig bra, det var precis som hemma i Småland, fast mer kuperat."

Hon tyckte också om banan "Den var bra men hade inga direkta långsträckor. Det kanske var svårt att få till med hänsyn till möjliga vägval. Men jag gillar mycket kontroller så det var perfekt.", säger Linnéa. Även kartan var hon nöjd med och tyckde den stämde bra med terrängen.

Linnéa kom till O-Ringen utan någon direkt målsättning. "Junior-VM var mitt stora mål i år så jag kom till O-Ringen för att orientera och ha kul." Hon är jättenöjd med segern "Ja, det var jättekul att vinna idag, särskilt i år då jag är sistaårsjunior", avslutar Linnéa.

Norskan Marie Olaussen från Fredrikstad SK slutar som tvåa, 15 minuter efter. Trea blir Veera Klemettinen från finska Suunta Jyväskylä, som är nästan 27 minuter efter Linnéa.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision