Tove Alexandersson och William Lind

En överlägen seger för Tove Alexandersson, Stora Tuna och en rafflande spurtuppgörelse i herrklassen där William Lind, OK Skogsmårdarna gick i mål som slutsegrare.

Med starkt publikstöd kunde de båda senioreliterna äntra målet på Westombanan i Arvika. William Lind, 10 sekunder före tvåan Eskil Kinneberg, IFK Göteborg.

De båda vinnarna är oerhört glada och nöjda över en finfin orienteringsvecka i västra Värmland.
- Banor och terräng har varit hur bra som helst med härliga möjligheter till vägval, säger världens bästa orienterare, Tove Alexandersson.

Tove krossade veteranen från Norge Anne M Hausken Nordberg. Segermarginalen blev till slut tio minuter. Schweiziskan Simone Niggli blev trea drygt tjugo minuter efter segrarinnan.

Annat var det i herrklassen där det blev tjuv och rackarspel i skogen. William Lind och Eskil Kinneberg hade bra koll på varandra och stämplade samtidigt vid sista kontrollen. De hade däremot dålig koll på Olav Lundanes som gick ut först i jaktstarten.

- Jag trodde ett tag att han vare före, men så var det inte, konstaterar William Lind efter målgång.

Olav Lundanes var knappt två minuter efter i mål.

O-Ringens 5-dagars i västra Värmland fick en härlig final i skogsmarkerna strax nordost om Arvika. För eliten var det ordentligt tufft med en stigning på 200 meter till de första kontrollerna. Långa banor gick från skog till vildmark och avslutades i slalombacken.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision