Tuff jakt slutar med seger för Isac von Krusenstierna i H20E

Isac von Krusenstierna från OK Kåre vinner årets upplaga av O-Ringen, knappt tre minuter före norrmannen Audun Heimdal från Konnerud IL. Trea blev Vegard Gulbrandsen från Asker SK som var lite drygt nio minuter efter segraren.

Isac gick ut ut 38 sekunder efter Audun Heimdal på dagens avslutande etapp i Rackstad. "Det var kort till första kontrollen och långt till andra då jag kom i kapp Audun. Vi sprang därefter tillsammans ett tag men vid femte kontrollen tror jag han bommade och därefter var jag ensam.", berättare Isac som försökte springa bra och hålla ihop loppet till mål.

"Terrängen var fin och det kändes som om att vara hemma i skogarna i Sandviken.", säger Isac som går på Orienteringsgymnasium där. "Det var kraftig kupering och väldigt bra karta. Banan var också riktigt bra och utslagsgivande med många vägval. På slutet var det väldigt tekniskt vilket jag gillar".

Isac kom till O-Ringen utan någon direkt målsättning. Junior-VM i Finland gick inte så bra och han var osäker på formen. Hans målsättning var att springa stabilt och få en bra placering. "Att vinna O-Ringen är jättestort! Störst! Kul att få möta de bästa i sin klass och ändå vinna, särskilt när jag har ett år kvar som junior.", avslutar Isac.

Audun Heimdal från Konnerud IL slutar som två, knappt tre minuter efter Isac. Trea blev Vegard Gulbrandsen från Asker SK, lite drygt nio minuter efter segraren.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision