Victoria Haestad Björnstad höll undan i dagens jaktstart - vinner D18E

Victoria Haestad Björnstad från Fossum IF vinner O-Ringen 2017 i klassen D18E, nästan exakt tio minuter före schweiziskan Eliane Deininger OLG från St. Gallen/Appenzell. Trea blir Erika Källvik Leufven från Åmåls OK, 20 sekunder efter Eliane.

Victoria Haestad Björnstad från Fossum IF vinner O-Ringen 2017 i klassen D18E. Hon vinner både dagens etapp och sammanlagt. "Det gick bra!", berättar en glad Victoria. "Det var tyst i skogen och jag var helt själv, jag blev nästan lite paranoid!", säger hon och skrattar. "Men jag fokuserade mycket på kartläsningen. En liten bom på andra kontrollen men annars flöt det på väldigt bra!"

Hon tycker att terrängen var tung: "Väldigt norsk! Men det var fint på höjderna. Jag fick ta det försiktigt i sluttningarna då jag har problem med en ankel."Banan var väldigt fin, precis som jag önskat mig!", säger Victoria, men det är lite skillnad på norska och svenska kartor: "I Norge är även mindre stenar med på kartorna så det gällde att ha koll på det. Även vegetationsgränserna är lite annorlunda."

Victora kom till O-Ringen med målsättning att vinna sprinten men hade inte något direkt mål i övrigt. "Efterhand som det gick bättre blev målsättningen förstås att vinna O-Ringen sammanlagt", avslutar Victoria.

Victoria vinner nästan exakt tio minuter före schweiziskan, Eliane Deininger OLG från St. Gallen/Appenzell. Trea blir Erika Källvik Leufven från Åmåls OK, 20 sekunder efter Eliane.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision