Nya kontrollställningar i årets O-Ringen Höga Kusten

O-Ringen tar nästa kliv i att bli både effektivare och bättre. Ett uppdrag funktionärerna har är att försöka förbättra och utveckla O-Ringen i både stort och smått. En av årets nyheter är nya kontrollställningar.

En nyhet för 2018 är att vi kommer att ersätta de gamla
träställningarna som har byggts vid varje kontrollplats med glasfiberkäppar. Istället kommer skärm och stämplingsenhet att monteras på glasfiberkäppar. En liten förändring kan tyckas men den kommer att förenkla kontrollutsättningarbetet väsentligt.
– Vi kommer att spara hundratals timmar genom våra egenkonstruerade kontrollställningar. De är lätta, tåliga och jämfört med att bygga kontrollställningar på plats kommer det att gå mycket snabbare, berättar tävlingsansvarige Jan Åhlund.
– Vi har testat dessa kontrollställningar under ett flertal år här i Örnsköldsvik och vi är mycket nöjda med både kvalitén på ställningarna, och den tidsbesparing som det innebär att sätta ut dem i terrängen.
Finns det några nackdelar?
– Egentligen inte. I vår terräng här i Höga Kusten passar de perfekt då det alltid finns sprickor och håligheter som gör att de sitter säkert och tål hård belastning, fortsätter Jan.
Den som vill testa ställningarna får möjlighet att göra det i
anslutning till träningsracet som avgörs lördagen den 21 juli.
Passa på att anmäla dig här redan nu till träningsracet på oringen.se. Länk till annan webbplats.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision