Godmorgon O-Ringen! Välkommen tillbaka till Arena Yxbacken

Etapp fyra får ni stifta bekantskap med ny terräng med utgångspunkt från Arena Yxbacken om ni springer och sitter ni på cykeln blir det till att ta sig ann backarna i Kvillinge.

Värmen fortsätter! Fortsätt att ta så väl hand om er som ni gjorde igår och drick, smörj och uppsök skugga.

Till Yxbacken åker alla Orienteringslöpare buss eller så tar ni cykeln. Det finns ingen bilparkering vid arenan. Bussarna avgår från O-Ringentorget eller från Satellitparkering Bråvalla. Vi vill särskilt slå ett slag för satellitparkeringen där ni har så mycket utrymme att parkera att ni kanske får bli del av den färgkodade parkering det går obekräftade rykten om i funktionärsleden. Har ni en rosa bil kommer ni behandlas som kungligheter!

MTBO har en egen parkering i Åby och från denna cyklar ni till arenan. Det är endast MTBO-cyklister som får ta med sig cykeln in på arenan för er andra finns en finfin cykelparkering vid busshållplatserna.

För OL är det ett säreget avsnitt av Kolmården ni får möta med riktigt gammal hällmarkstallskog med många stora och små höjder och branter. Området genomkorsas av flertalet stigar vilket ger ungdomar många intressanta vägvalsutmaningar.

De kortare banorna för orienteringslöparna kommer att gå i bitvis ganska öppen terräng med många stigar, men där finns luriga sluttningar där det är lätt att komma snett om man inte håller i kartläsningen. De längre banorna går också in i partier med mycket finskuren terräng med tvära, höga branter och smala pass. Här gäller det verkligen att välja rätt väg för att tjäna de där sekunderna som kan vara avgörande. Att navigera enbart med kompassen här går inte. Här möter deltagarna en riktigt variationsrik terräng där det gäller att anpassa sig efter förhållandena sträcka för sträcka.

MTBO-deltagarna får uppleva stor variation när de ger sig in i Kvillinge under sin fjärde etapp, där de bjuds på en förkortad långdistans. Benstyrka och kämpaglöd blir viktigt denna etapp. Arenan ligger vid Yxbacken, där Pernilla Wiberg lade grunden för sina framgångar. Det går uppför och nerför...

Slå som vanligt på Radio O-Ringen för att inte missa något viktigt, FM 104,0 MHz här i Finspång, FM 101,5 MHz i Norrköping. Sändningarna börjar kl. 06:30 varje morgon under veckan och pågår fram till kl. 21:00.

Fakta om Etapp 4

Etappnamn: SSAB - etappen

  • Plats: Arena Yxbacken i Norrköping
  • Första start OL: kl. 08:30
  • Första start MTBO: 10:00

Ta dig dit? Cykla eller ta bussen från O-Ringentorget eller satellitparkering Bråvalla. Tidtabeller finns på sidan 35 i Programtidningen. MTBO har egen parkering vid Åby, insläpp sker mot uppvisande av nummerlapp. Från parkeringen cyklar ni. Det är endast MTBO som får ta med sig cykeln in på arenan resterande cyklister parkerar vis cykelparkeringen.

Delta men inte anmäld? Inga problem! Det går att anmäla på plats på arenan i Deltagarservice.

Bara vara publik? Inga problem! Det är bara att komma och hänga på Arenan.

Tips på aktiviteter under dagen:

13.00 Bemannat aktivitetsområde öster om Mässhallen i O-Ringenstaden öppnar

14.00 Bagheeralabyrinten öppnar

16.00-20.00 O-Ringen Indoor Hagaskolan/Hagagymnasiet

15.00 O-Ringentorget öppnar

17.15 Rörelsepaus med tema Sjukamp, Carolina Klüft, Generation Pep, scenen, O-Ringentorget

17.30 Underhållning, dansgruppen Kurbits Crew på scenen, O-Ringentorget

18.00 Prisceremoni Etapp 4, scenen, O-Ringen-torget

19.00 Carolina Klüft, Generation Pep, föreläser i East Sweden Arena

19.00-20.00 O-Ringenkören, körverkstad med Svenska Kyrkan i Norrköping, i Himmelstalundshallen

21.00 O-Ringentorget stänger

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision