O-Ringen lockar lokalbor att prova på orientering!

Mattias, Viktor, Annika och Cassius - alla har de gemensamt att de tog sig till 4:e Etappen för att prova orientering. 3 av 4 cyklade dessutom till Arena Yxbacken!

Mattias Brage, Viktor och Annika Hall samt Cassius Åkerlind kom för att prova orientering idag.

Mattias Brage, 36 år, bor i Krokek och har idag cyklat till Arena Yxbacken för att springa en bana i klassen Medelsvår 4,0. Mattias tidigare orienteringserfarenhet är begränsad till skolorientering, lumpen och fjällvandring och med sig som skugga i skogen hade han därför storebror Markus som började lite smått med orientering för ett par år sen.

Vi fångar Mattias vid målgången. På frågan om hur det gått svarar Mattias att det gått helt okej, två kontroller satt inte riktigt där de skulle enligt honom men annars inga större missar.

Här hittar man nummerlappsutdelningen

Mattias Brage från Krokek går i mål efter sin första orienteringsbana.

Mattias var utrustad med kompass i skogen men säger att kompassen som vanligtvis används till fjällvandring inte var optimal för ändamålet. På frågan om hur det var att orientera jämfört med vad han föreställt sig svarar Mattias att det var mindre jobbigt men krävdes mer detaljläsning än han tänkt sig. Jag hade nog tänkt mig att jag skulle kunna kolla kartan och sen springa på en bra bit, men så var det ju inte riktigt, skrattar Mattias. Det blev ofta stopp för att kolla kartan och därför blev det inte så jobbigt.

Programtidning

Mattias säger att kompassen från fjällvandringen kanske inte var optimal.

Några andra som också tagit cykeln till Arena Yxbacken idag är Annika Hall, 50 år, och sonen Viktor 8 år. Annika och Viktor bor i Åby och har lockats hit idag för att prova på orientering. När de först kommer till arenan tar de en liten introduktion på Orienteringsskolan och bestämmer sig sen för en prova-på 2,5 bana. I mål konstaterar de att det var varmt men roligt. Kanske kommer vi hit redan imorgon igen, vi kommer nog i alla fall att fortsätta på något sätt, säger Annika.

Programtidning

Viktor och Annika Hall kanske återkommer redan till lördagens etapp!

Cassius Åkerlind, snart 11 år från Mantorp, fick med sig mamma Eva till dagens etapp för att testa orientering för första gången. För Cassius blev det en bana i klassen Inskolning. Det gick galant och gav mersmak!

Här hittar man nummerlappsutdelningen

Cassius Åkerlind är nöjd med sin orienteringspremiär!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision