Godmorgon O-Ringen! Välkommen tillbaka till Arena Yxbacken

Så var den här, den sista dagens morgon, etapp fem. Idag får många av er springa jaktstart. De 15 första ska ha numemrlapp, den finns vid er start. Lycka till!

Även i morgon ska solen skina även om hettan nu håller sig under 30-sträcket och en lätt bris svalkar. Återigen drick, gärna vätskeersättning, solkräm och skugga. Ni kan det vid det här laget.

Återigen vill vi påminna om att till Yxbacken åker alla Orienteringslöpare buss eller så tar ni cykeln. Det finns ingen bilparkering vid arenan och ni får inte parkera på lokala vägar och ta er över den hårt trafikerade 55:an till fots. Vi vill inte att femte etappen ska präglas av en olycka.

Bussarna avgår från O-Ringentorget eller från Satellitparkering Bråvalla. Vi vill särskilt slå ett slag för satellitparkeringen där ni har mycket lägre tryck på bussanslutningen och snabbt tar er ut till arenan. Å återigen, är det verkligen ingen på hela O-Ringen som har en rosa bil?

MTBO har en egen parkering i Åby och från denna cyklar ni till arenan. Det är endast MTBO-cyklister som får ta med sig cykeln in på arenan för er andra finns en finfin cykelparkering vid busshållplatserna.

För OL har vi verkligen sparat det bästa till sist, Ågelsjöbergen. Lova att ni lyfter blicken i alla fall en gång under loppet och njuter av utsikten om så för bara den lilla sekund ni har råd med för att inte tappa placeringar. Vi bjuder på urskog och orörd mark norr om vackra sprickdalssjön Ågelsjön där de pampiga Ågelsjöbergen reser sig skarpt och storartat. Upplösningen av O-Ringen Kolmården 2019 för orienteringslöparna kommer att bli lika vacker som magnifik. Sista etappen avgörs nämligen i det mest storslagna område som går att hitta i Kolmården. Denna häftiga vildmarksterräng får inte missas!

MTBO-deltagarna får ge sig upp i Jursla gammelskog. Detta säregna avsnitt av Kolmården har riktigt gammal hällmarkstallskog med många stora och små höjder och branter. Området genomkorsas av flertalet stigar vilket ger MTBO- deltagarna många intressanta vägvalsutmaningar. Ni kommer även att tävla över ett mycket stort område och bjuds på en riktigt intressant avslutande långdistans som innehåller allt och lite till!

Slå som vanligt på Radio O-Ringen för att inte missa något viktigt, FM 104,0 MHz här i Finspång, FM 101,5 MHz i Norrköping. Sändningarna börjar kl. 06:30 varje morgon under veckan och pågår fram till kl. 21:00.

Fakta om Etapp 5

Etappnamn: Norrköpingsetappen

  • Plats: Arena Yxbacken i Norrköping
  • Första start OL: kl. 08:30
  • Första start MTBO: 8:30

Ta dig dit? Cykla eller ta bussen från O-Ringentorget eller satellitparkering Bråvalla. Tidtabeller finns på sidan 35 i Programtidningen. MTBO har egen parkering vid Åby, insläpp sker mot uppvisande av nummerlapp. Från parkeringen cyklar ni. Det är endast MTBO som får ta med sig cykeln in på arenan resterande cyklister parkerar vis cykelparkeringen.

Delta men inte anmäld? Inga problem! Det går att anmäla på plats på arenan i Deltagarservice.

Bara vara publik? Inga problem! Det är bara att komma och hänga på Arenan.

Tips på aktiviteter under dagen:

15.00 O-Ringentorget öppnar

15.30 Underhållning, Marcus Fyrberg WAOW Production på scenen O-Ringentorget

16.00 Prisceremoni för totalsegrare O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping, scenen O-Ringentorget

18.00 O-Ringentorgets marknadsgata stänger

18.00–20.30 Disco – upp till 12 år, i restaurangtältet på O-Ringentorget

20.00–23.45 Disco – 13-17 år, källarplanet Himmelstalundshallen

21.30–02.00 Avslutningsfest ”Sjätte etappen” från 18 och äldre, i restaurangtältet på O-Ringentorget

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision