Idag skulle O-Ringen dragit igång…

Idag, lördagen den 18/7, skulle O-Ringen Uppsala 2020 dragit igång på allvar.

O-Ringentorget skulle öppnat klockan 12 och Träningracet vid Sävja och Norra Lunsen skulle haft sin första start på eftermiddagen. O-Ringenstadens camping, som skulle öppnat redan torsdagen den 16/7, hade fyllts på med de sista husvagnarna och de första långborden hade dukats upp till kvällen när klubbkompisar samlas för att ladda inför den kommande O-Ringenveckan. Runt om på O-Ringenstaden hade bekanta ansikten, glada återseenden och nya bekantskaper bidragit till att skapa den där magiska känslan av glädje och gemenskap som präglar O-Ringen varje år.

Dagen efter skulle vi samlats för en pampig invigning och häftig Bagheerastafett på Studenternas nya arena. Och sedan skulle vi dragit igång O-Ringen på riktigt med första etappen i Nåsten måndagen den 20/7. En oändlig ström av cyklar skulle letat sig den korta biten från O-Ringenstaden till Arena Pattons hage där vår speaker Per Forsbergs bekanta röst hade välkomnat oss med hopp om en lyckad etapp. Klubbflaggorna hade vajat i vinden och doften av nyslagen vall skulle blandats med svett, solkräm och matos från våra kiosker. På väg till start hade vi stött på fler gamla orienteringskompisar och ute i skogen hade det både bommats och spikats i den fina Nåsten-terrängen. Åter i husvagnen hade vägval analyserats innan långborden åter dukats upp för att umgås och kanske fira klubbkamraternas framgångar. Innan läggdags hade planer på resten av veckans tävlande och semestrande börjat ta form. Badplatser, aktiviteter och turistmål hade spanats in i programtidning och på hemsida. Men mest av allt hade du säkert bara njutit av att vara en del av ”Världens största orienteringsäventyr”.

Inget av detta får vi uppleva i år. Risken för spridning av Coronaviruset sätter stopp. Människors liv och hälsa går självklart före. Inte desto mindre är saknaden av O-Ringen stor. En av de givna höjdpunkterna under sommaren och det som förenar så många orienterare från världens alla hörn kan inte genomföras för första gången sedan starten 1965.

Men O-Ringens ställning är stark och kommer både överleva och återkomma större och starkare än någonsin när livet återgår till det normala. Så det lär finnas ett uppdämt behov av O-Ringen som vi ser fram emot ska få utlopp nästa sommar.

Anmälan till O-Ringen Uppsala 2021 är öppen – vi ser så fram emot att få välkomna just dig dit!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision