Vi tog ett snack med projektledare Jens!

Hoppet lever för ett O-Ringen till sommaren.

Vi lämnar ett annorlunda 2020 bakom oss; ett år som till skillnad från andra inte innehöll något O-Ringen för någon av oss. Men nu har vi ett nytt år framför oss och flera goda anledningar till att tro på ett O-Ringen till sommaren. Därför jobbar vi nu för fullt på mot ett O-Ringen Uppsala 2021 - vi träffade projektledaren Jens Lindquist för att kolla läget.

Hur är känslan just nu?

Känslan är väldigt bra. Förra veckan kom det ju positiva signaler från Folkhälsomyndigheten om undantag vad gäller deltagarbegränsningar för arrangemang utomhus förutsatt ett läge med låg eller måttlig smittspridning så det kändes bra att få det beskedet.

När kommer ni att fatta ett beslut om ett genomförande?

Vi kommer försöka fatta beslut så sent som möjligt för att vänta in en förhoppningsvis positiv utveckling i samhället gällande lägre smittspridning, en framgångsrik vaccinering osv. men självklart måste beslutet fattas inom rimliga gränser så troligtvis under tidig maj kommer vi veta om vi kan göra ett O-Ringen Uppsala 2021.

Hur jobbar ni på med planeringen av O-Ringen just nu under dessa omständigheter?

Vi följer utvecklingen och rapporteringen från relevanta myndigheter väldigt noga till att börja med. Vi har också kontinuerlig kontakt med det regionala smittskyddet i Uppsala bland annat för att diskutera om vilka justeringar och anpassningar vi kan göra för att kunna genomföra ett så smittsäkert arrangemang som möjligt, förutsatt att vi får genomföra så klart. Vi samtalar också veckovis med de andra stora motionsloppen för att kunna hjälpas åt i denna utmanande tid.

Vågar jag anmäla mig?

Det vågar du absolut. Anmälan är öppen precis som vanligt och skulle det vara så att O-Ringen inte blir av till sommaren så flyttas din anmälan till automatiskt framåt till O-Ringen Uppsala 2022. Kan du inte delta då får du ett värdebevis som du kan använda på kommande O-Ringen. Du kan självklart också överlåta din start till någon annan om det är så att en flytt innebär att du inte kan delta.

Tack Jens för den positiva rapporten!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision