Våra tävlingar

Under O-Ringen Uppsala 2021 finns det tävlingar för alla, från elit som kämpar om slutsegern över fem dagar, till de som utmanar sig själva i olika klasser samt barn och vuxna som är nybörjare.

Här är en guide där som hjälper dig att välja rätt tävling för dig. Det finns tävlingar över fem och tre dagar. Du kan även välja att springa enstaka dagar.

Ändringar kan göras t.o.m. nedan datum:

Elittour, 23 juli kl. 12.00

5-dagars – 25 juli kl. 21.00

5-dagars Challengeklass, 26 juli kl. 13.00

3-dagars Challengeklass- 29 juli kl. 13.00

Etappstart – respektive tävlingsdag kl. 13.00

Ungdomsstafett – 25 juli kl. 12.00

För världs- och Sverigeeliten. Startfältet gallras, och delas upp i sex klasser: D18 Elit, H18 Elit, D20 Elit, H20 Elit, D21 Elit och H21 Elit.

Att tävla i orientering över fem dagar/etapper är hörnpelaren och ursprunget för O-Ringen. Det var så det hela började 1965 och det är så de flesta deltar än idag.

Huvud- & Kortklass
För dig som vill tävla mot de bästa i varje årskull, på en normallång (huvudklass) eller en lite kortare (kortklass) bana. Det finns köns- och åldersindelade klasser från DH10 till DH95, samt tre nybörjarklasser för de yngre: Inskolning, U1 och U2.

Motionsklass
För dig som vill tävla på lite lättare banor, i klasser indelade efter kön och ålder. Finns klasser från DH21 till DH80.

Challengeklass
För dig som vill tävla fritt mot dig själv och/eller andra, obundet kön och ålder. Du väljer själv längd och svårighetsgrad från ett urval av klasser.

MTBO-klass
För dig som vill tävla i mountainbike-orientering (MTBO). Finns olika köns- och åldersklasser från DH12 till DH70.

PreO-klass
För dig som vill tävla i Precisionsorientering (PreO). Du väljer själv svårighetsgrad från ett urval av fyra klasser.

3-dagars är skapat för dig som vill uppleva allt ett O-Ringen innebär, men av olika skäl inte kan delta alla fem etapperna. En uppsättning Challengeklasser erbjuds.

Challengeklass
För dig som vill tävla fritt mot dig själv och/eller andra, obundet kön och ålder. Du väljer själv längd och svårighetsgrad från ett urval av fem klasser.

Nytt för i år är att Challenge också finns för MTBO.

För dig som vill delta enstaka dagar/etapper. Du väljer önskad svårighetsgrad och längd från ett urval av 25 klasser över de tre grenarna.

OL-klass
Välj mellan nitton klasser av varierande längd och svårighetsgrad.

Nytt för i år är klassen Trail 5.0.

MTBO-klass
Välj mellan sex klasser av varierande längd och svårighetsgrad.

PreO-klass
Välj mellan två klasser av varierande svårighetsgrad.

Klubblag gör upp i en spännande stafett i samband med invigningen den 25 juli. En riktig publikfest och en perfekt början på O-Ringen.

Kom förberedd till din riktiga start genom att delta på träningsrace. Du väljer önskad svårighetsgrad och längd från ett urval av klasser. 

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision