Utflyktsförslag

Fler muséer

Uppsala är en charmig stad med mycket att se. Oavsett om du är intresserad av konst, natur eller historia, har Uppsala ett stort urval att erbjuda.

Spännande upplevelse i Vasaborgens museum.

I Uppsala slott finns hela tre museer, Uppsala konstmuseumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Fredens huslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Vasaborgenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den som vill lära sig mer om den uppländska naturen måste besöka det interaktiva museet Biotopialänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bror Hjorths Huslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är konstnären Bror Hjorths hem och ateljé från 1943. Han räknas till en av 1900-talets mest betydelsefulla svenska konstnärer, hans konst är en hyllning till kärleken, musiken och livet. Konstverken ger dig en unik inblick i ett rikt och spännande konstnärsliv.

Den som vill vara utomhus måste besöka Uppsalas stadsträdgård.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster En grön oas vid Fyrisån som är öppen året om och innehåller många spännande platser och roliga attraktioner. Iden centrala delen av parken, ligger en stor lekplats med massor av roliga lekredskap och saker att upptäcka och göra för dig som har familjen med dig. I parkens södra del ligger Parksnäckan, en friluftsteater med mängder olika kulturevenemang.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision