Utflyktsförslag

Nöjen och uteliv

Uppsala har helt rätt storlek, staden är inte för stor och inte för liten. Det är en livlig shoppingstad med en trevlig blandning av moderna gallerior, specialistbutiker, caféer och restauranger. Handla, ta en kaffe eller bara njut av stadens puls och den vackra miljön i Uppsala.

Promenera bland charmiga affärer i det kullerstensbelagda kulturområdet runt Fyrisån och S:t Eriks torg, eller strosa längs den populära gågatan där de flesta av stadens moderna gallerior och kedjebutiker fi­nns. I anslutning till gågatan fortsätter Svartbäcksgatan, gatan med Uppsalas största mysfaktor - bra butiker för shopping, mysiga caféer och restauranger. Ett måste är The English Bookshop, utsedd till ”världens bästa bokhandel” av London Book Fair för sin internationella excellens.

Den som fortsätter under järnvägen kommer till Godsmagasinet, ett tidigare magsin tillhörande järnvägen som idag fungerar som en populär shoppingplats.

Uppsala erbjuder också härlig atmosfär och fantastisk mat. Inom gångavstånd hittar man ett brett utbud av kulinariska anläggningar med enastående mat från hela världen. Vi är extra stolta över våra egna svenska rätter och upplandsspecialiteter. Flera restauranger i Uppsala serverar traditionell svensk mat. Vi har också flera restauranger listade i Sveriges främsta krogguide, White Guide. Den har etablerat sig som den svenska experten inom restaurangbedömningar, så nära en lokal Guide Michelin som man kan komma. Oavsett om man är matfantast eller bara vill äta gott, så är White Guide en ovärderlig guide och referenspunkt om man vill prova den bästa maten som finns att erbjuda.

Du hittar mängder av uteserveringar i Uppsala under sommaren, allt från härliga platser längs Fyrisån till coola barer och resturanger som t.ex. Miss Voon som erbjuder en fantastisk utsikt över staden.

Under sommaren kan du uppleva livemusik så gott som dagligen i Uppsala. På Parksnäckans utescen spelar flera av Sveriges mest folkkära artister. Botaniska trädgården gästas 2019 av bland annat ZZ Top och Gyllene tider. Katalin är också ett legendariskt musikställe som kombinerar kända artister och skönt häng med god mat och dryck.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision