Upplev ett nytt äventyr!

Vad kul att just du har hittat hit och är nyfiken på O-Ringen, världens största orienteringsäventyr!
O-Ringen är ett äventyr som lockar närmare 20 000 deltagare varje år. Men det är inte bara ett äventyr, det är också en semestervecka varje år på en ny fantastisk plats i Sverige.

O-Ringen för nybörjare

Om du är helt ny på orientering så finns det under länken nedan en sida med enkel och användbar information om grunderna inom orientering. Text, bilder och även korta filmer förklarar exempelvis grundmomenten, kartans utformning, kompassen samt olika distanser och svårighetsgrader. Därtill finns länkar vidare för ytterligare information inom de olika momenten. Allt för att göra det enkelt för dig att kunna ta del av det stora äventyret i sommar. Informationen hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När du väljer distans så är det fågelvägen i kilometer som anges. Tänk därför på att det tar lite längre tid att orientera än vad en vanlig löprunda skulle tagit. Om du söker information om O-Ringens olika tävlingar, klasser och svårighetsgrader så hittar du detta i vänsterspalten eller här Öppnas i nytt fönster..

Etappstart med Prova på-banor

Dessa banor finns till för dig som vill testa att springa O-Ringen och samtidigt ha full valfrihet att delta en eller flera dagar. Du väljer själv banlängd, svårighetsgrad och starttid. Start kan bokas i förväg här på oringen.se eller på plats. Det är fri starttid på samtliga etapper mellan klockan 08:30-13:30, samt mellan 09:30-12:30 för MTBO. De absolut enklaste banorna hittar du under etappstart Öppnas i nytt fönster. och där Prova på-klass. Under rubriken tävlingsområden kan du även läsa om de olika etappernas utseende och utformning för att se om någon kanske passar dig bättre i smaken.

Bagheeras orienteringsskola

Under O-Ringenveckan har vi också duktiga instruktörer på plats som kan lära dig grunderna i orientering. Mer information hittar du på sidan om orienteringsskolan Öppnas i nytt fönster..

Mer om hur du börjar orientera

Svenska Orienteringsförbundet har också mycket information om hur du kommer igång och orienterar. Läs mer om detta på deras sida: Börja orientera. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision