Lunsen - kronan på verket

Lunsen är ett av Sveriges finaste orienteringsområden som du bara måste uppleva. Terrängen är som hämtad ur en saga med ett myller av småskurna höjder, mossar täckta av skvattram och renlavsbeklädda hällar.

Trots sin närhet till Uppsala består Lunsen till största delen av orörd, stiglös vildmark. Men i området runt arenan och i norra delen finns också ett större antal stigar som kommer användas för banor som behöver ledstänger.

För de svårare banorna gör den lätta kuperingen att utmaningen handlar mer om ”tankens skärpa” än ”kroppslig möda”. Det blir med andra ord spännande orientering i en fantastisk och njutbar terräng. Om det är Sveriges finaste får du själv avgöra 2021.

OL har en medeldistans på Etapp 4 i södra delen av Lunsen i det lite mer stigfattiga området och avslutar med Etapp 5 i den stigrika norra delen.

Arena Flottsund delas av samtliga tre discipliner, OL, MTBO och PreO de båda sista etapperna.

OL Etapp 1 - Medeldistans

Etapp 4 är en medeldistans och går i södra delen av Lunsen i ett detaljrikt och för de svårare banorna ett stigfattigt område. VIlket härlig utmaning!

Etapp 5 är en långdistans i den mer stigrika men lika vackra delan av Lunsen. De längre och svårare banorna går genom mer stiglöst område även denna dag.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision