Frågor & svar O-Ringen Uppsala

Uppsala 2022
en bild

Vad händer med O-Ringen Uppsala?

Orienteringsfesten flyttas framåt ytterligare ett år till 24-30 juli 2022.

Vad händer med min anmälan?

Din anmälan som flyttades från 2020 till 2021 flyttas nu till 2022. Du behåller bokningen i sin helhet.

Om du inte kan delta på O-Ringen Uppsala 2022 så finns det självklart alternativ. Hör då av dig till vår bokningsservice (08-409 06 408 eller oringen@nordictravel.se) senast den 20 maj. Du kan då få ett värdebevis på motsvarande summa (att använda för O-Ringens egna produkter dvs. ej privatboende och hotell/vandrarhem) att nyttja på ett kommande O-Ringen inom en 3-årsperiod från datumet då värdebeviset utfärdas.

Du kan också överlåta din start till någon annan och får då namnändra utan kostnad till och med den 1 maj 2022.

O-Ringen arrangeras av O-Ringen AB som ägs av Svenska Orienteringsförbundet. Omständigheterna att behöva ställa in årets tävling ligger utanför arrangörens kontroll och ingen möjlighet till återbetalningar finns.

Jag har redan fått ett värdebevis på min anmälan till 2020 – vad händer med det?

Om du redan fått ett värdebevis gäller det precis som vid utfärdandet. Om du vill att vi förlänger giltighetstiden (i och med flytt ytterligare ett år) kontakta vår bokningsservice (08-409 06 408 eller oringen@nordictravel.se) så hjälper de dig.

Kommer jag att få ett nytt bokningsnummer?

Du behåller samma bokningsnummer och bokningsbekräftelse.

Jag byter åldersklass nästa år – behöver jag göra någon ändring själv?

Alla som byter åldersklass per nästa år kommer att bli kontaktade under början på 2022 med instruktioner kring sitt klassbyte. Om ett klassbyte gäller ett byte från ungdomsklass till juniorklass eller juniorklass till vuxenklass betalas den tillkomna mellanskillnaden av deltagaren.

Jag vill byta till en annan klass – hur gör jag?

Om du vill byta till en annan klass kan du göra det utan ändringsavgift inom samma priskategori till och med den 31 december 2021. Då mellanskillnad tillkommer betalas denna av deltagaren.

Vad händer med mitt bokade boende?

 • Boende på O-Ringenstadens camping

Du behåller din bokade campingplats till O-Ringen Uppsala 2022. Om du inte kan nyttja din campingplats 2022 kan ett värdebevis utfärdas på motsvarande summa att nyttja på ett kommande O-Ringen inom en 3-årsperiod från datumet då värdebeviset utfärdas.

 • Hårt underlag

Du behåller ditt bokade boende till O-Ringen Uppsala 2022. Om du inte kan nyttja ditt hårda underlag 2022 kan ett värdebevis utfärdas på motsvarande summa att nyttja på ett kommande O-Ringen inom en 3-årsperiod från datumet då värdebeviset utfärdas.

 • Privat boende (hus, lägenhet stuga etc.)
 • Du blir kontaktad av Nordic Travel för vidare hantering och behöver själv inte kontakta Nordic Travel eller O-Ringen via telefon eller mail. Ambitionen är att du ska kunna behålla din bokning till 2022 om du önskar.
 • Nordic Travel kommer att kontakta din uthyrare för att undersöka om de kommer ha kvar sitt objekt till 2022. Du som bokare kan välja mellan:
  • Att bibehålla det objekt du bokat. Nordic Travel ändrar bokningsdatumen. (förutsatt att uthyraren har kvar objektet till 2022)
  • Att få ett värdebevis som senare kan användas för att boka om till annat privatboende alternativt hotell/vandrarhem vid ett kommande O-Ringen inom en 3-årsperiod.
  • Att avboka ditt boende och få pengarna i retur, minus en administrativ avgift på 7 % av bokningsvärdet för kortbetalning och systemavgifter.

Detta gäller också för dig som bokat privat boende till O-Ringen Åre.

 • Hotell och vandrarhem

Du blir kontaktad av Nordic Travel och ambitionen är att du ska kunna behålla din bokning till 2022 om du önskar. NT försöker att få hotellen att ha kvar möjligheten för bokning även 2022, du som gäst har möjlighet att välja mellan:

 1. Att bibehålla bokningen. Nordic Travel ändrar till 2022 (förutsatt att hotellet öppnar för det)
 2. Att få ett värdebevis som senare kan användas för att boka om till annat privatboende alternativt hotell/vandrarhem vid ett kommande O-Ringen inom en 3-årsperiod.
 3. Att få pengarna i retur, minus en administrativ avgift på 7 % av bokningsvärdet för kortbetalning och systemavgifter.

Jag har hyrt ut mitt boende under O-Ringen Uppsala – vad händer för mig?

Du blir kontaktad av Nordic Travel och erbjuds möjlighet att ha kvar ditt objekt till 2022.

Detta gäller också dig som hyrt ut eller registrerat ditt boende till O-Ringen Åre.

Vad händer med kommande O-Ringenår?

Gällande arrangemangen efterföljande år – Åre, Smålandskusten, Jönköping och Göteborg – flyttas dessa återigen framåt i tiden.

Liknande nyheter

  • O-Ringen

   O-Ringen Sundsvall 2028

   Sundsvalls kommun blir värdkommun för världens största orienteringsäventyr 2028.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 22-24

   Lucka 22,23 och 24:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 19-21

   Lucka 19, 20 och 21:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 16-18

   Lucka 16, 17 och 18:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här