Vackra vyer väntar i Åre

Åre 2023
en bild

Välkomna till Åre 2023!

O-Ringen 2023 kommer att bli något utöver det vanliga. Missa inte den här unika chansen att ta din orientering till nya höjder.

Det blir tre olika målområden för OL när O-Ringen 2023 kommer till Åre. De två första etapperna avgörs i Trillevallen vid foten av Välliste. Den tredje etappen avgörs i Järpen, cirka 25 km öster om Åre by och de två sista etapperna avgörs i Ånn, drygt 30 km västerut mot Storlien.

– De två första etapperna bjuder på en av de vackraste målplatserna vi kan hitta, nämligen vid kanten på Välliste i Trillevallen. Här har vi en möjlighet att väldigt snabbt från målområdet på väg upp till start få kontakt med kalfjället. Trillevallen är helt magiskt vackert och toppen ligger på 1025 meter över havet, berättar en entusiastisk projektledare Niclas Lidström.

Målområdet blir den stora grusplanen nedanför liftarna och på vintern parkerar flera hundra bilar här när skidåkarna njuter av Trillevallens vackra natur.

– Den andra etappen kommer gå uppe i ren fjällterräng i Trillevallen. Så gott som samtliga banor passerar slalombackarna på väg ner mot målet. Den första etappen kommer att bjuda på skiftande terrängkaraktär med allt från detaljfattig och svår fjällbjörkskog till mer intensiva kartläsningsområden och för de längre banorna också inslag av kalfjällsorientering, sammanfattar Niclas.

Efter de två första etapperna i Trillevallen kommer de tävlande att färdas österut till Järpen för den tredje etappen. Terrängen i Järpen är varierande med allt från småskurna öppna höjdpartier med gles tallskog, långa och ofta lättlöpta myrstråk till blandskog med både gran, tall och lövträd. Området kallas av längdskidåkarna för Järpens ”högzon” och genomkorsas av några skidspår som är fantastiskt fina om vintern.

I Ånn avgörs den fjärde och femte etappen på O-Ringen i Åre 2023. Det här är en oerhört vacker fjällby där stora delar av tävlingsområdet bjuder på en utsikt över Jämtlands fjällvärld. Området karakteriseras av branta åsar i den södra delen, den vilda Harån som rinner genom terrängen och partier med gropterräng vilket är ovanligt i västra delen av Jämtland.

– Vi har hittat tre riktigt fina områden för våra etapper. Jag är övertygad om att de som väljer att komma hit till Jämtland och Åre 2023 kommer att åka härifrån med ett leende på läpparna och en längtan att snart återvända, sammanfattar Niclas Lidström.

För MTBO gäller Östersund som tävlingsområde och PreO hittar ni i Vålådalen.

Liknande nyheter

  • O-Ringen

   O-Ringen Sundsvall 2028

   Sundsvalls kommun blir värdkommun för världens största orienteringsäventyr 2028.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 22-24

   Lucka 22,23 och 24:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 19-21

   Lucka 19, 20 och 21:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 16-18

   Lucka 16, 17 och 18:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här