Hej Hanna Lundberg!

O-Ringen
en bild

Tack för VM-underhållningen!

Nu är VM slut för den här gången och vilka framgångar det blev. Precis innan VM-festen drog igång tog vi ett snack med Hanna Lundberg som är en del av det svenska landslaget och dessutom vann hon ju D18 Elit på O-Ringen Kolmården 2019.

Hur stort är det för dig att få springa VM i Tjeckien?

Just nu är det mest fokus på att prestera så bra jag bara kan och därför försöker jag se det som en vanlig tävling. Men i efterhand är jag säker på att det kommer kännas häftigt, för VM är något stort jag drömt om sen jag började.

Du kommer ju från Luleå och vi kan konstatera att det är väldigt få landslagslöpare i Orientering som kommer från Norra Norrland. Vad är det som du gör rätt i träning mm som gör dig till en så bra orienterare?

Att växa upp i Norrbotten har gynnat mig. Här har jag kunnat kombinera de idrotter jag vill och fått grym stöttning från OK Renen från dag ett. I klubben finns de väldigt många fina personer som hjälper mig framåt. Med snö på backen ända in i maj så har det såklart inte varit lätt att få till lika många orienteringsträningar som för de som bor söderut, jag har istället kunnat variera min träning med skidor mm. och på så sätt hållit mig mestadels skadefri. När våren och orienteringen till slut kommer så har jag varit extremt taggad, och jag tror det är där jag tränat upp en av mina styrkor. Med färre orienteringsträningar så gäller det att verkligen ta tillvara på de banor jag kan springa och jag planerar och utvärderar noggrant för att bli bättre istället för att stapla kartor på hög.

Du vann D18 Elit på O-Ringen i Kolmården. Hur mycket saknar du att få springa O-Ringen?

Att tävla är bland det roligaste jag vet. Ryser nästan när jag tänker på känslan och pressen att hålla hela veckan ut och få en ny utmaning varje dag att tackla så bra som möjligt. Och det kombinerat med att gå i mål på banan och veta att det väntar minst lika roliga kvällar gör att O-ringen såklart är väldigt saknat.

Vad betyder O-Ringen för dig?

Ett av mina första orienteringminnen kommer från O-Ringen i Boden. Det var då jag förstod vilken folkfest tävlingarna var och sedan dess har min familjs sommarplaner kretsat kring O-Ringen, det har helt enkelt varit höjdpunkten under flera år.

Efter knocken på knockout sprinten i SM, vågar du möta Tove Alexandersson i en duell ”först fram till kontrollen”?

Haha, ska kanske försöka undvika skador men skulle garanterat inte ge mig om vi skulle ställa upp.

Hur går det på VM för dig och det svenska laget? *

Kan inte svara annat än att det går bra! Vi är en grupp med många väldigt duktiga orienterare som verkligen gjort allt vi kan för att prestera så bra som möjligt så vi har förutsättningarna, nu återstår bara att ta tillvara på dem.

*När den här artikeln publiceras är VM slut och vi kan väl onekligen säga att det "gick bra". Det blev åtta medaljer varav sju guld. WOW!

Liknande nyheter

  • O-Ringen

   O-Ringen Sundsvall 2028

   Sundsvalls kommun blir värdkommun för världens största orienteringsäventyr 2028.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 22-24

   Lucka 22,23 och 24:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 19-21

   Lucka 19, 20 och 21:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 16-18

   Lucka 16, 17 och 18:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här