Idag är det bara ett år kvar!

Uppsala 2022
en bild

Nu kan vi börja räkna ner - välkomna till O-Ringen Uppsala 2022!

Bara ett år kvar tills vi ses igen. Börja planera din Uppsalasommar, redan nu!

Uppsala, Sveriges fjärde största stad, bjuder på storstadens rika utbud av aktiviteter och upplevelser, med småstadskänslan i behåll. Här är det nära till allt. Uppsala inspirerar med ett rikt kulturliv, spännande evenemang och hela Sveriges historia – på en och samma plats. Sevärdheterna är många och spännande för hela familjen. Dessutom finns vacker natur, både mitt i city och runt knuten.

Låt dig hänföras av den majestätiska domkyrkan och det mäktiga slottet på Kasåsens högsta höjd. Fascineras av samlingarna på Gustavianum och Carolina Rediviva eller Evolutionsmuseet. Eller bara strosa längs Fyrisåns natursköna omgivningar.

Uppsala erbjuder också flera fina naturbad, och även ett av Sveriges största äventyrsbad på Fyrishov. I centrum hittar du livliga shoppingstråk och moderiktiga gallerior och butiker. Koppla av på något av stadens mysiga caféer eller njut av läckerheter från någon av alla restauranger, flera är prisbelönta.

Under O-Ringen 2022 kommer du att kunna ta del av mängder av sommaraktiviteter och underhållande evenemang. Allt från konserter i stadens trädgårdar och parker till mindre utställningar och visningar. Ta med cykeln! O-Ringenstaden planeras på de vackra markerna i anslutning till Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och Statens Veterenärmedicinska Anstalt (SVA). Campingen och O-Ringentorget ligger på bekvämt cykelavstånd till såväl stadens utbud av aktiviteter som utflykter den stadsnära naturen.

Besök Destination Uppsalas hemsida för mängder av tips här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Liknande nyheter

  • O-Ringen

   O-Ringen Sundsvall 2028

   Sundsvalls kommun blir värdkommun för världens största orienteringsäventyr 2028.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 22-24

   Lucka 22,23 och 24:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 19-21

   Lucka 19, 20 och 21:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 16-18

   Lucka 16, 17 och 18:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här